Πόρτα των ευρωπαίων Σοσιαλιστών στον Τσίπρα – Πιτέλα: Η ενδεχόμενη συνεργασία περνά μέσα από ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ

Πόρτα των ευρωπαίων Σοσιαλιστών στον Τσίπρα – Πιτέλα: Η ενδεχόμενη συνεργασία περνά μέσα από ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ

Τέλειωσε πριν καν ξεκινήσει το φλερτ Τσίπρα με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Ο  επικεφαλής των σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα με επιστολή του ξεκαθαρίζει το τοπίο και ουσιαστικά ρίχνει πόρτα στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, αναφέρει οτι σε μια ενδεχόμενη συνεργασία θα έχουν ρόλο και λόγο το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Αφορμή για όλα αυτά ήταν μια επιστολή Ελλήνων ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Activists)  η οποία έθετε το ζήτημα αυτό. Στην επιστολή, απάντησε ο επικεφαλής των σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος αναφέρει πως δεν προσέφερε ποτέ θέση στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών στον Αλέξη Τσίπρα.

Χαρακτηρίζει παράλληλα λάθος τη συνεργασία με τους ακροδεξιούς Ανεξάρτητους Έλληνες και ξεκαθαρίζει:

Σε κάθε περίπτωση, κάθε απόφαση για στρατηγικές συνεργασίες με κόμματα στην Ελλάδα, θα συζητηθεί πρώτα με τους συντρόφους μας στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, οι οποίοι είναι επίσημα μέλη των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών. Άρα η πορεία του κυρίου Τσίπρα προς των σοσιαλιστική ομάδα περνάει πρώτα από τηνΦώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο κύριος Πιτέλα χαρακτηρίζει τους ΑΝΕΛ «ακροδεξιό, ακραίο και συνωμοσιολογικό κόμμα», ενώ ενώ ξεκάθαρα στρέφεται εναντίον της συνεργασίας Τσίπρα -Καμμένου λέγοντας πως θα επηρεάσει άσχημα τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Πηγή: thecaller.gr

 

Σχόλια