Πορτογαλία: Απορρίπτει την «προσφορά» για «βραχιολάκι» & κατ’ οίκον περιορισμό ο πρώην πρωθυπουργός, Σόκρατες

Πορτογαλία: Απορρίπτει την «προσφορά» για «βραχιολάκι» & κατ’ οίκον περιορισμό ο πρώην πρωθυπουργός, Σόκρατες

Αρνήθηκε να βάλει το γνωστό ηλεκτρονικό βραχιολάκι και να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες, που είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Νοέμβριο, στο πλαίσιο μιας έρευνας για διαφθορά.

Σημειώνεται ότι ο Σόκρατες συνελήφθη και προφυλακίστηκε καθώς συνεχίζεται η έρευνα για τη φοροδιαφυγή και την κατάχρηση που φέρεται ότι διέπραξε. Ο ίδιος αρνείται την ενοχή του και χαρακτηρίζει την κατηγορία «τεράστια, σκληρή αδικία» σε βάρος του, ενώ με αφορμή την πρόταση για αλλαγή της κράτησής του σε κατ’ οίκον περιορισμό, εξαπέλυσε επίθεση στο δικαστικό σύστημα υποστηρίζοντας ότι θέλει να καλύψει τα λάθη που έγιναν στην υπόθεσή του.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής οι εισαγγελείς δεν του έχουν απαγγείλει επισήμως κατηγορίες.

Σε επιστολή του ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η φυλάκισή του ήταν μια μεροληπτική απόφαση που ελήφθη παρ’ όλο που ο ίδιος απορρίπτει όλες τις κατηγορίες. Τώρα που οι εισαγγελικές αρχές χρειάζονται τη συγκατάθεσή του για να τον αποφυλακίσουν και να τον θέσουν υπό παρακολούθηση στο σπίτι του, εκείνος απαντάει ότι «δεν πρόκειται ποτέ να τη δώσω οικειοθελώς».

«Αυτές οι μισο-αποφυλακίσεις δεν έχουν κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο να καλύψουν το αρχικό λάθος και την επακόλουθη αποτυχία. Μετά από έξι μήνες στη φυλακή, δεν υπάρχουν γεγονότα, καμία απόδειξη, καμία κατηγορία», συνεχίζει η επιστολή του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος υποστηρίζει ακόμα ότι ο κατ’ οίκον περιορισμός, μπορεί να είναι μια προσπάθεια των εισαγγελέων να του αποσπάσουν μια ομολογία.

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος του Σόκρατες έχει προσφύγει κατ’ επανάληψη στα δικαστήρια ζητώντας την αποφυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού, όμως το αίτημά του έχει απορριφθεί.Σχόλια