Πορτογαλία & Ισπανία: Δε συμφωνούμε με ευρωπαϊκό συνέδριο για αναδιάρθρωση των χρεών

Πορτογαλία & Ισπανία: Δε συμφωνούμε με ευρωπαϊκό συνέδριο για αναδιάρθρωση των χρεών

Το ότι δε συμφωνούν με ένα ευρωπαϊκό συνέδριο για αναδιάρθρωση των χρεών διεμήνυσαν οι κυβερνήσεις Πορτογαλίας και Ισπανίας, καλώντας την Ελλάδα να μην έρθει σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσους Κοέλιου, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας δήλωσε κατηγορηματικά πως η Πορτογαλία δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε ένα ευρωπαϊκό συνέδριο για αναδιάρθρωση των χρεών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Πορτογαλία, η Ιρλανδία αλλά και η Ισπανία εφάρμοσαν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και συνεχίζουν να το πράττουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουμε τρόμο σε επενδυτές με ένα συνέδριο που θα ασχοληθεί με διαγραφή χρέους στην Ε.Ε. Μπορεί να έχουμε υψηλό χρέος, αλλά είναι βιώσιμο».

Παράλληλα, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ισπανίας, κ. Αλβάρο Ναδάλ, μιλώντας σε ραδιόφωνο της Μαδρίτης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει οποιαδήποτε πολιτική επιθυμεί, αρκεί να μην έρθει σε ρήξη με την Ε.Ε.: «Αν η Ελλάδα δεν προκαλέσει την Ε.Ε. δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αν την προκαλέσει θα υπάρξουν προβλήματα και μάλιστα σε κάθε μέτωπο», σημείωσε.

Επίσης, ο υφυπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Ινίγκο Φερνάντες Ντε Μέσα, σε συνέντευξή του στο δίκτυο Europa Press, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει σύντομα με την τρόικα σε ένα «αξιόπιστο και ισχυρό πρόγραμμα» με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο κ. Ντε Μέσα υπενθύμισε και ότι η Ισπανία υπήρξε εξαιρετικά γενναιόδωρη προς την Ελλάδα, παρέχοντας της πιστώσεις 26 δισ. ευρώ.
Σχόλια