ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΑΠΟ 6 ΑΡΚΑΔΕΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΑΠΟ 6 ΑΡΚΑΔΕΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ

Με την πρωτοβουλία της ΄Ενωσης Τριπολιτών Αττικής έξη διακεκριμένοι Αρκάδες ζωγράφοι δέχτηκαν να φιλοτεχνήσουν την μορφή του Αρκάδα στρατηλάτη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ακολουθώντας ο καθένας την προσωπική του τεχνοτροπία, προκειμένου τα πορτραίτα τους να δωριθούν και να τοποθετηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Τρίπολης.

GEOR6136
Οι ζωγράφοι είναι οι: ΄Αγγελος Αντωνόπουλος, Απόστολος Γιαγιάννος (2 πίνακες), Κωνσταντίνα Παπαδημητροπούλου, Μαριλύ Ξαγά, Γεώργιος Ρόρρης και Νίκος Τσαρουχάς.
Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 , στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης και ώρα 7.30 μ.μ. , ενώπιον των Αρχών της Πόλης, ο πρόεδρος της ΄Ενωσης Τριπολιτών κ. Φώτης Τούντας θα παραδώσει στον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παυλή τους 7 πίνακες – πορτραίτα.
Η παρουσίαση των ζωγράφων και των πινάκων τους θα γίνει από τον Ιστορικό Τέχνης κ. Νίκο Γρηγοράκη.
Η 23η Σεπτεμβρίου είναι η επέτειος της ΄Αλωσης της Τριπολιτσάς από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και η προσφορά των πορτραίτων του από τους σημαντικούς Αρκάδες καλλιτέχνες έγινε με το σκεπτικό να τιμηθεί η πιο θρυλική Αρκαδική μορφή της νεώτερης ιστορίας μας.
Η συλλογική αυτή δουλειά των 7 πορτραίτων από τους 6 ζωγράφους έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον δεδομένου ότι οι πίνακες που έχουν φιλοτεχνηθεί μέχρι σήμερα για τον Κολοκοτρώνη, από τις γραπτές περιγραφές των ιστορικών της εποχής του, είναι μετρημένες.
Η εκδήλωση θα κλείσει με δημώδη τραγούδια από τη μεγάλη χορωδία «ΤΡΙΠΟΛΗ».Σχόλια