Πως ένα ερωτικό φιλί μπορεί να κάνει καλό στην υγεία μου

Πως ένα ερωτικό φιλί μπορεί να κάνει καλό στην υγεία μου

Σίγουρα μέχρι τώρα δεν ήξερες ότι ένα φιλί με τον σύντροφό σου μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό σου. Ένα ερωτικό φιλί εκτός από απόλαυση μπορεί να κάνει και καλό στην υγεία σου. Μάθε παρακάτω με ποιους τρόπους επιτυγχάνεται αυτό.

 

Βοηθά στο βαθύτερο δέσιμο με το σύντροφό σου. Κατά τη διάρκεια του φιλιού παράγεται μια ορμόνη εν ονόματι οξυτοκίνη (γνωστή και ως ορμόνη του έρωτα), η οποία ενισχύει το δέσιμο μεταξύ του ζευγαριού!

 

Βελτιώνει την σεξουαλική ευχαρίστηση. Το φιλί αποτελεί την αφετηρία των ερωτικών παιχνιδιών χαρίζοντας μια ευχάριστη εμπειρία, ο εγκέφαλος απελευθερώνει σημαντικές ποσότητες ωκυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης και του σεξουαλικού ερεθισμού.

 

Βοηθά στην αντιμετώπιση των ασθενειών. Μια έρευνα του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που φιλιούνται πολύ, τότε στατιστικά, δεν αρρωσταίνουν εύκολα, αυξάνουν τον μέσο όρο της ζωής τους κατά 5 χρόνια, ενώ οδηγούν καλύτερα και δεν τρακάρουν εύκολα με το αυτοκίνητο τους. Μάλιστα, ο συνδυασμός φιλιού και σεξ είναι ο καλύτερος σύμμαχος ενάντια στις αρρώστιες! Κοινώς, φίλησε, κάνε έρωτα και αισθάνσου υγιής!

 

Σας χαρίζει ευτυχία. Το φιλί απελευθερώνει ενδορφίνες, ορμόνες που σε κάνουν χαρούμενη. Για αυτό αν αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι στα όρια της κατάθλιψης, τότε το καλύτερο φάρμακο είναι ένα παθιασμένο φιλί!

 

Μειώνει τον πόνο. Κατά τη διάρκεια ενός φιλιού απελευθερώνεται αδρεναλίνη, η οποία σύμφωνα με έρευνες συνδέεται με τη μείωση της αίσθησης του πόνου! Την επόμενη φορά που θα αισθανθείς έντονο πονοκέφαλο χάρισε στο σύντροφό σου ένα γλυκό φιλί και ανακάλυψε τις ευεργετικές συνέπειες του φιλιού στον οργανισμό σου!

 

Σύμμαχος ενάντια του άγχους! Το φιλί μπορεί να μειώσει τα επίπεδα κορτιζόλης (την ορμόνη του άγχους), να ενισχύσει το ανοσοποιητικό και το ενδοκρινικό σύστημα αλλά και να συμβάλλει στην καλή υγεία του εγκεφάλου .

 

Καίει θερμίδες. Δώσε αμέτρητα φιλιά στο σύντροφό σου χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Το αποτέλεσμα; Θα κάψεις θερμίδες μια και ένα λεπτό παθιασμένου φιλιού είναι αρκετό για να χάσετε 26 θερμίδες. Αν το φιλί αυτό ξεχειλίζει από πόθο και πάθος ακόμη περισσότερο σε ένα λεπτό χάνεις τουλάχιστον 39 θερμίδες.

 

 Σχόλια