Πώς η γυμναστική μπορεί να οδηγήσει σε οργασμό

Πώς η γυμναστική μπορεί να οδηγήσει σε οργασμό

Η παρακάτω έρευνα που έγινε στις γυναίκες αποκαλύπτει πως κατά τη διάρκεια της γυμναστικής μπορεί να έρθουν σε οργασμό. Στο περιοδικό Sexual and Relationship Therapy γράφει τους λόγους που μπορεί μία γυναίκα να φτάσει σε οργασμό κάνοντας έντονη γυμναστική. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις όσα πρέπει για τον οργασμό μέσω της γυμναστικής.

Η Debby Herbenick, διευθύντρια του κέντρου για την προώθηση της σεξουαλικής υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, ενδιαφέρεται πολύ για αυτό το θέμα, το οποίο θεωρεί πως δεν έχει λάβει τη δέουσα προσοχή από την επιστημονική κοινότητα.

Για να διεξάγει την έρευνά της, ζήτησε από γυναίκες που γυμνάζονται συστηματικά να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο. Συνολικά 370 γυναίκες απάντησαν ότι έχουν νιώσει τη σεξουαλική ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, ενώ 124 από αυτές δήλωσαν ότι έχουν καταφέρει μάλιστα να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης! Δύο στις πέντε δήλωσαν ότι το έχουν νιώσει αυτό τουλάχιστον 10 φορές στη ζωή τους.

Οι πιο ευνοϊκές ασκήσεις για μια τέτοια εμπειρία, σύμφωνα με την έρευνα (η οποία δεν αποκαλύπτει την ακριβή αιτία του φαινομένου), φάνηκε να είναι η εκγύμναση των κοιλιακών (51%), τα βάρη ποδιών (26%), η γιόγκα (20%) και το ποδήλατο (16%).

Βέβαια, η γυναίκα δεν είναι πάντα εύκολο να διαχειριστεί τον απρόσμενο οργασμό σε δημόσιο χώρο! Η πλειοψηφία των γυναικών δήλωσε ότι ντράπηκε όταν συνέβη αυτό μπροστά στον κόσμο, ενώ 1 στις 5 δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το επίπεδο της ευχαρίστησης και άρα τις χειρονομίες και τις ηχητικές εκδηλώσεις της…

 

 Σχόλια