Πώς είδαν τα ξένα Μέσα την ομιλία Τσίπρα

Πώς είδαν τα ξένα Μέσα την ομιλία Τσίπρα

Όλα τα βλέμματα σήμερα ήταν στραμμένα στην ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τα όσα ειπώθηκαν.

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα, τα περισσότερα διεθνή μέσα αναφέρουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι έτοιμος για έναν συμβιβασμό με τους εταίρους, και πως μετά τους χαρακτηρισμούς και το ύφος των λόγων του, μια συμφωνία για την Ελλάδα μάλλον απομακρύνεται, παρά πλησιάζει.

Το πρακτορείο Bloomberg σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα, παρουσιάζει θέμα με τίτλο «Ο Τσίπρας μαστιγώνει τους πιστωτές για τα δεινά της Ελλάδας, ενώ η Μέρκελ βλέπει ελάχιστη πρόοδο», συνδυάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού με τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου.

bloomberg

Αντιθέτως, το κείμενο του Guardian «βλέπει» τον Έλληνα πρωθυπουργό πιο κοντά σε συμφωνία, ερμηνεύοντας την ομιλία του ως προετοιμασία της εσωκομματικής αντιπολίτευσης για τη συμφωνία που θέλει να φέρει ως το τέλος του μήνα.

guardian

«Ο Τσίπρας δεν φαίνεται να υποχωρεί» έγραψε λακωνικά στον λογαριασμό του στο Twitter ο γνωστός δημοσιογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, ενώ σε ίδιο κλίμα είναι και το σχετικό τουίτ του Πολ Μέισον, του καναλιού Channel 4, ο οποίος συμπεραίνει από την ομιλία του πρωθυπουργού: «Ασφυξία από την ΕΚΤ, «εγκληματίας» το ΔΝΤ και είναι ώρα να πληρώσουν οι ολιγάρχες. Το καθαρό μήνυμα όμως είναι πως δε δέχεται άλλη λιτότητα».

peter spiegel

paul masonΣχόλια