Πως να αντιμετωπίσεις τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Πως να αντιμετωπίσεις τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Πολύ συχνό φαινόμενο. Πολλές φορές όταν ξενυχτάς, είτε γιατί δούλευες μέχρι αργά το προηγούμενο βράδυ, είτε γιατί βγήκες και ήθελες να κάτσεις μέχρι αργά, ξυπνάς το πρωί και μόλις κοιτάζεσαι στο καθρέφτη συνειδητοποιείς ότι έχεις σακούλες κάτω από τα μάτια. Πως θα τις διώξεις; Σου έχουμε τη λύση.

 

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό, γι’ αυτό αυτή η περιοχή επηρεάζεται περισσότερο από τα υγρά. Άρα, ένα αλμυρό φαγητό ή μια νύχτα που πέρασες κλαίγοντας, διότι έβλεπες την αγαπημένη σου ταινία, μπορεί να προκαλέσουν το πρωί πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Ο λόγος είναι, ότι το νερό ταξιδεύει πάντα από τις περιοχές του σώματος όπου υπάρχει χαμηλή συγκέντρωση άλατος, στις περιοχές όπου υπάρχει περισσότερο αλάτι.

 

Αντιμετώπισε το αλλεργικό συνάχι, αν αυτό είναι το πρόβλημα. Υπάρχουν φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν. Εάν έχεις αλλεργική ρινίτιδα, μίλησε με το γιατρό σου για το πώς να την αντιμετωπίσεις, γιατί μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στα μάτια σου.

 

Ενεργοποίησε τη θέση ύπνου σου. Η θέση ύπνου μπορεί να συμβάλλει, στο να δημιουργηθούν σακούλες κάτω από τα μάτια. Εάν κοιμάσαι στο πλάι, λόγω της βαρύτητας, μπορεί τα υγρά να πάνε κάτω από τα μάτια σου. Αν, λοιπόν ξυπνάς με πρησμένα μάτια, μπορείς να προσθέσεις ένα επιπλέον μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σου.

 

Άλλες καθημερινές συνήθειες, όπως όταν τρίβεις συχνά τα μάτια σου, όταν πηγαίνεις στο κρεβάτι με μακιγιάζ, και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να δημιουργήσουν ερεθισμούς.

 

Τέλος, πρέπει να γνωρίζεις ότι, οι σακούλες στα μάτια είναι πολύ συχνές και συνήθως δεν σχετίζονται με την υγεία. Αλλά αν εμφανιστούν ξαφνικά και δεν φεύγουν – είναι μια καλή ιδέα για να δεις το γιατρό σου. Προβλήματα του θυρεοειδούς ή των νεφρών μπορεί να προκαλέσουν κατακράτηση υγρών κάτω από τα μάτια.

 

 

Σχόλια