Πως ο Μοσκοβισί δεν έφερε τίποτα στην Ελλάδα

Πως ο Μοσκοβισί δεν έφερε τίποτα στην Ελλάδα

Είδαμε τα αποτελέσματα της Eurostat και είδαμε ότι η ελληνική οικονομία έχει σημαντική υπεραπόδοση καθώς επιστρέψαμε στην ανάπτυξη. Οι προβλέψεις για το 2017 και 2018 μιλούν για σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης 2,5% και 3%, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του διαλόγου του με τον Πιέρ Μοσκοβισί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού είπε ο κ. Τσίπρας.Όλοι πρέπει να αναγωρίσουν τα νούμερα και να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού, είπε ο πρωθυπουργός.

Το μήνυμα είναι φτάνει πια με τη λιτότητα στην Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός. Μπορεί να είναι καταστροφική η συζήτηση για δημοσιονομικά μέτρα ακόμη και ενός ευρώ. Μπορούμε να συζητήσουμε για ένα μείγμα πολιτικό, για μεταρρυθμίσεις, αλλά χωρίς μέτρα λιτότητας είπε ο κ. Τσίπρας. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερο φορτίο αλλά μέτρα ανακούφισης, είπε ο πρωθυπουργός. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό, ζωτικής σημασίας να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο λογικής, μια συμμαχία των λογικών, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Είμαι εδώ για να εργαστώ μαζί σας, είπε από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί. Τα αποτελέσματα της Ελλάδας είναι πολύ ικανοποιητικά και είχαμε ανάπτυξη όπως εμφάνισαν οι πρόσφατες προβλέψεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ανάπτυξη 3% το 2018. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά, είπε ο κ Μοσκοβισί.

Οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στους πραγματικούς αριθμούς που είδαμε στις πρόσφατες προβλέψεις, είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. Το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου θα μπορούσε να θέσει τις παραμέτρους μιας συμφωνίας, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. Με λίγες προσπάθειες από όλους, μπορούμε να τα καταφέρουμε και πρέπει να τα καταφέρουμε, είπε ο κ. Μοσκοβισί.

Θέλω οι Έλληνες να δουν ένα φως στο τούνελ της λιότητας. Δεν είμαστε υπέρ της λιτότητας και κανένας θεσμός δεν είναι υπέρ της λιτότητας, σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί τονίζοντας ότι είναι αισόδοξος.

Τσακαλώτος στη Bild για ΔΝΤ: Είναι λογικό να ζητά προ-νομοθέτηση νέων μέτρων για το 2019;

«Είναι λογικό να ζητάς προ-νομοθέτηση νέων μέτρων για το 2019;» διερωτάται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε άρθρο του που τυπώνεται σήμερα στη σελίδα 2 της Bild, στο οποίο εξαπολύει επίθεση στο ΔΝΤ για τη πίεση που, όπως λέει, ασκεί στην κυβέρνηση να μειώσει το αφορολόγητο και να περικόψει ξανά τις συντάξεις.

«Αν το ΔΝΤ θέλει να μπει στο πρόγραμμα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει πολύ γρήγορα και να σταματήσει να προβάλει παράλογες απαιτήσεις προς τη δική μας πλευρά και ταυτόχρονα να συμφωνήσει στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», λέει ο κ. Τσακαλώτος προς την πλευρά της Ουάσινγκτον (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Θρίλερ με τη δεύτερη αξιολόγηση

 Σχόλια