Πως σχολίασαν τα διεθνή μέσα την έλευση του Πάπα στη Λέσβο

Πως σχολίασαν τα διεθνή μέσα την έλευση του Πάπα στη Λέσβο

Σημείο αναφοράς αποτέλεσε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου η Λέσβος με αφορμή την ιστορική έλευση του Πάπα Φραγκίσκου στο πλαίσιο του προσφυγικού κυκεώνα που επικρατεί στην Ελλάδα.

Τα μεγαλύτερα δίκτυα στον κόσμο είχαν στείλει ανταποκριτές στο νησί και μετέδιδαν με έκτακτα δελτία τις κινήσεις των τριών θρησκευτικών ηγετών.Τα δημοσιεύματα εστιάζουν επίσης στην απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου να πάρει μαζί του στο Βατικανό φεύγοντας από τη Λέσβο δέκα πρόσφυγες.

Και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Ποντίφικας μετέβη σήμερα στην Λέσβο η οποία είναι και «το σύμβολο της δοκιμασίας των προσφύγων», ενώ υπογραμμίζουν τη δήλωση του Πάπα ότι «θέλει να κρατήσει πάνω στο γραφείο του τις ζωγραφιές με τις οποίες τον υποδέχθηκαν τα μικρά προσφυγόπουλα».

Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, στην ηλεκτρονική της έκδοση, προβάλλει τον απλό όσο και περιεκτικό τρόπο με τον οποίο ο Ποντίφικας θέλησε να ευχαριστήσει την χώρα μας για την αλληλεγγύη και την βοήθεια που επέδειξε. Η ιταλική εφημερίδα μεταφέρει το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του Αργεντινού Ποντίφικα, με δυο μόνον λέξεις «grazie Grecia» (Ευχαριστώ Ελλάδα).Σχόλια