Πως τα tweets οπαδών του Γκιουλέν προανήγγειλαν το πραξικόπημα

Πως τα tweets οπαδών του Γκιουλέν προανήγγειλαν το πραξικόπημα

Αρκετά ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί για το κατά πόσον ενήμερος , αλλά και για την ανάμειξη του ήταν  στην απόπειρα πραξικοπήματος ο Φετουλάχ Γκιουλέν, πρώην ιμάμης και πρώην πνευματικός καθοδηγητής του Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φετουλάχ Γκιουλέν έσπευσε να διαψεύσει τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ότι αυτός είναι ο ενορχηστρωτής του πραξικοπήματος.

Όμως, στενοί συνεργάτες και οπαδοί του 75χρονου Τούρκου, που ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν ή τουλάχιστον, αφήνουν να εννοηθεί, ότι κάτι θα συνέβαινε γύρω στις 16 Ιουλίου στην γειτονική χώρα και αυτό, μέσω αναρτήσεών τους στο Twitter.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο Emre Uslu, ακαδημαϊκός και οπαδός του Γκιουλέν, που ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, γράφει σε ένα tweet: «Για όποιον θέλει να πληρώσει το εισιτήριο μου, μπορεί να προμηθευτεί ένα από 22 Ιουλίου μέχρι 12 Αυγούστου, ξέρετε το email μου…».

Ο ίδιος, στις 14 Ιουλίου του 2015 απαντά σε tweet χρήστη που τον ρωτά πότε θα επιστρέψει στην Τουρκία. Η απάντηση του οπαδού του Γκιουλέν είναι: «Τον Ιούλιο του 2016».

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρό μήνυμα Ερντογάν στις ΗΠΑ: Δώστε μας τον Φετουλάχ ΓκιουλένΣχόλια