Πως θα χρησιμοποιήσεις τη ζάχαρη εκτός κουζίνας

Πως θα χρησιμοποιήσεις τη ζάχαρη εκτός κουζίνας

Μπορεί να τη βλέπουμε και να θέλουμε να τη φάμε όμως εμείς σας προτείνουμε κι άλλες χρήσεις που έχει η ζάχαρη και ίσως σας φανούν πιο χρήσιμες πέρα από το να μας βάζουν σε πειρασμό!

Για την καμένη γλώσσα…

Πόσες φορές (συνήθως από λαιμαργία) δεν έχετε καεί από ένα κομμάτι πίτσας ή από μία ζεστή γουλιά καφέ; Η λύση στις περιπτώσεις αυτές είναι η ζάχαρη. Καταναλώστε μία κουταλιά ή έναν κύβο ζάχαρης και θα απαλλαγείτε γρήγορα από τον πόνο.

…και τα πικάντικα φαγητά

Με την ίδια λογική, όταν νιώθετε ότι το φαγητό που καταναλώσατε είναι πολύ πικάντικο, φάτε μία κουταλιά ζάχαρη. Παρόμοια λειτουργούν τα όξινα τρόφιμα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά μια πρέζα ζάχαρη είναι η πιο δραστική λύση.

 Γλυκιά απολέπιση

Η ζάχαρη είναι ιδανικό προϊόν για την απολέπιση σώματος. Μία πολύ απλή συνταγή είναι να αναμείξετε ζάχαρη με λάδι (από αμύγδαλο, jojoba ή ελαιόλαδο) για να δημιουργήσετε μια χαλαρή πάστα. Προσθέστε λίγο αιθέριο έλαιο ή εκχύλισμα βανίλιας, αν σας αρέσει το άρωμα. Τρίψτε απαλά το δέρμα σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε στο ντους.

 Scrub μπανάνα-ζάχαρη

Όταν οι μπανάνες έχουν φτάσει στο σημείο που δεν είναι πλέον βρώσιμες, χρησιμοποιήστε τις για την ομορφιά σας. Η μπανάνα είναι ενυδατική και λειτουργεί άψογα ως μία πάστα scrub με την προσθήκη ζάχαρης. Λιώστε μια ώριμη μπανάνα με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Τρίψτε απαλά το δέρμα σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε στο ντους.

 Για απαλά χείλη

Ανακατέψτε λίγο jojoba ή ελαιόλαδο με ζάχαρη άχνη (εναλλακτικά βάλτε κρυσταλλική ζάχαρη στο μπλέντερ για ένα λεπτό), προσθέστε λίγη μέντα ή εκχύλισμα βανίλιας, αν θέλετε. Τοποθετήστε λίγο από το μείγμα στα χείλη, κάντε ένα ελαφρύ μασάζ και… γλείψτε ό,τι περισσέψει. Τα χείλη σας είναι έτοιμα για φίλημα. Εναλλακτικά, μπορείτε να αλείψετε τα χείλη σας με μέλι, πριν κοιμηθείτε.

 Διάρκεια στο κραγιόν

Ρίξτε λίγη ζάχαρη στα χείλη σας, αφού τοποθετήσετε το αγαπημένο σας κραγιόν και αφήστε τη για λίγη ώρα. Γλείψτε ό,τι περισσεύει. Αυτή η τακτική θα κάνει το κραγιόν σας να διαρκέσει περισσότερη ώρα.

Ταΐστε τα…λουλούδια

Προσθέστε τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι ανά ένα λίτρο ζεστού νερού για τα νωπά και κομμένα άνθη. Η ζάχαρη τροφοδοτεί τα κοτσάνια και το ξύδι περιορίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

 Διώξτε σκουλήκια και παράσιτα

Τα φυτά στον κήπο μπορούν πολύ εύκολα να πέσουν θύματα διαφόρων μικροσκοπικών παρασίτων και σκουληκιών. Για την αντιμετώπισή τους με φυσικό τρόπο, ισχύουν περίπου 2,5 κιλά ζάχαρης για κάθε 250 τ.εκ. του κήπου.

Η ζάχαρη θα τροφοδοτήσει μικροοργανισμούς, που θα αυξήσουν την οργανική ύλη του εδάφους, καθιστώντας τον κήπο ένα εχθρικό περιβάλλον για τα παράσιτα.

Για τα μυρμήγκια δε, υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης. 1ος) Χρησιμοποιείστε βόρακα. Πρόκειται για μια φυσική μεταλλική ένωση, με ph 9 υψηλότερο από την μαγειρική σόδα, ιδανικό για να εξουδετερώσετε μυρωδιές, μούχλα, κατσαρίδες και άλλα έντομα. Η πιο δραστική λύση είναι να αναμείξετε βόρακα με ζάχαρη και νερό. Αυτό λειτουργεί ως «δόλωμα» για τα μυρμήγκια, τα οποία θα πάρουν το μείγμα στη φωλιά τους, δηλητηριάζοντας τη βασίλισσά τους και ολόκληρη της αποικία τους.

2ος) Μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη: Τα μυρμήγκια φέρουν μια όξινη ουσία πάντα μαζί τους για προστασία. Ωστόσο, ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη σε ένα πλαστικό καπάκι, τοποθετημένο σε «στρατηγικό» σημείο του κήπου, μπορεί να κάνει θαύματα.

 Στήστε παγίδα στις σφήκες

Κάντε ένα απλό σιρόπι βράζοντας ζάχαρη και νερό, γεμίστε ένα βάζο με αυτό και τοποθετήστε το σε ένα σημείο, που θα τραβήξει την προσοχή του σμήνους. Οι σφήκες θα παγιδευτούν μέσα στο βάζο.




Σχόλια