Πως θα καταλάβεις ότι είναι καλύτερα να μείνετε φίλοι

Πως θα καταλάβεις ότι είναι καλύτερα να μείνετε φίλοι

Όταν μία σχέση δεν τραβάει είναι καλύτερα να το τελειώνεις όσο και οι δύο είστε σε καλή φάση και δεν έχετε γίνει μαλλιά κουβάρια και όχι όταν τα πράγματα φτάνουν στα άκρα

1. Δεν σε συγκινεί
Η μόνη διαφορά από την εποχή που ήσασταν απλά φίλοι είναι ότι κάνετε σεξ. Κατά τα άλλα νιώθεις ακριβώς το ίδιο για εκείνον, χωρίς πόθο και χωρίς πάθος. Ή είσαστε καιρό ζευγάρι αλλά έχεις ξεχάσεις πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες να χτυπάει η καρδούλα σου για εκείνον. Ίσως αμφιβάλεις ακόμα και για το αν σου είχε ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο.

2. Δεν σ’ ενδιαφέρει τι θα φορέσεις
Δεν νιώθεις την ανάγκη να φροντίσεις την εμφάνιση σου προκειμένου να τον εντυπωσιάσεις έστω μια στο τόσο, ειδικά όταν βγαίνετε οι δυο σας. Για την ακρίβεια, μπορεί να τρως περισσότερη ώρα για μαλλί και μακιγιάζ όταν βγαίνεις με την κολλητή σου παρά μαζί του. Αν το ίδιο ισχύει κι από τη δική του πλευρά είναι φως φανάρι ότι δεν έχει νόημα να λέτε πως είσαστε ζευγάρι.

3. Προτιμάς τις ομαδικές εξόδους
Αν εξαρτιόταν αποκλειστικά από σένα θα βγαίνατε πάντα με παρέα. Φυσικά είναι ωραία να διασκεδάζετε έξω με φίλους αλλά αν ήσουν σε μια πραγματικά ρομαντική σχέση θα ένιωθες και κάθε τόσο την ανάγκη να χουχουλιάσετε μόνοι οι δυο σας αγκαλίτσα στον καναπέ.

4. Δεν σκας όταν αλλάζει το πρόγραμμα
Αν αργεί να σου τηλεφωνήσει ή σου στέλνει ότι προέκυψε δουλειά και θα πρέπει να το αναβάλετε αλλά δεν απογοητεύεσαι έστω ελαφρώς ή -ακόμα χειρότερα- νιώθεις ανακουφισμένη τότε μάλλον τον βλέπεις περισσότερο σαν φίλο παρά σαν το ταίρι σου.

5. Σου λείπουν άλλοι
Όσο κι αν αγαπάς τους γονείς σου, τ’ αδέλφια σου ή τις κολλητές σου όταν είσαι σε σχέση το λογικό είναι όλοι να περνάνε σε δεύτερη μοίρα μπροστά στον καλό σου. Όταν όμως συμβαίνει το αντίθετο κι εκείνος είναι πάντα η δεύτερη επιλογή, τότε δεν είναι πράγματι ο καλός σου.

6. Δεν ξέρεις τι θα πει ζήλεια
Αν εκείνος αγκαλιάζει μπροστά σου τη ναζιάρα συνάδελφο ή τον πιάσεις να θαυμάζει τα σέξι οπίσθια μιας πιτσιρίκας που περνάει μπροστά σας χωρίς να νιώσεις ένα ελαφρύ έστω τσιμπηματάκι ζήλειας, τότε σίγουρα δεν είναι ο άντρας της ζωής σου. Δε λέμε, καλή κι η άνεση αλλά όχι να φτάνει και στα όρια της αδιαφορίας.

7. Κρατάς αποστάσεις
Αν τηρείς πάντα μια απόσταση ασφαλείας από εκείνον και δεν νιώθεις την ανάγκη για στενή σωματική επαφή (ξέρεις, χαδάκια, αγγίγματα, αγκαλίτσες) τον περισσότερο χρόνο που είσαστε μαζί, τότε εκείνος είναι περισσότερο φίλος σου παρά οτιδήποτε άλλο. Κόλλα το, δικέ μου!

8. Τον φωνάζεις με… το όνομα του
…ή χειρότερα, με κάποια φιλική «βρισιά»: τα γλυκόλογα δεν είναι για σας. Γενικότερα, αποφεύγετε τις πολλές τρυφερότητες και δεν έχετε εφεύρει κάποιο υποκοριστικό που χρησιμοποιείτε αποκλειστικά ο ένας για τον άλλον ούτε καν για τις  στιγμές που είσαστε μόνοι οι δυο σας.

9. Δεν ξέρει τους γονείς σου
Κανονικά, όταν είσαι σε σοβαρή σχέση ανυπομονείς να γνωρίσεις το ταίρι σου στους δικούς σου, ακόμα κι αν ανησυχείς για τη χημεία που θα δημιουργηθεί μεταξύ τους. Αν όμως αναβάλεις διαρκώς αυτή τη συνάντηση, ή αν τελικά τον φέρνεις στο σπίτι παρέα με καμιά δεκαριά φίλους ακόμη, μάλλον αυτή η σχέση δεν είναι και τόσο σοβαρή όσο θα ήθελες να πιστεύεις. Το ίδιο ισχύει κι αν εκείνος κάνει τα ίδια με τη δική του οικογένεια.

Φυσικά, κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και μπορεί να περάσει διαφορετικές φάσεις ανάλογα και με τις συνθήκες που επικρατούν μέσα σας και γύρω σας. Ωστόσο, αν αναγνωρίζεις τα περισσότερα από αυτά τα σημάδια στη δική σου σχέση, τότε καλύτερα να βάλεις το χέρι στην καρδιά και να επαναπροσδιορίσεις τον ρόλο που παίζει εκείνος στη ζωή σου ως ένας πολύ καλός φίλος και ενίοτε εραστής σου, αλλά με τίποτα εκείνος που θα πορευτείτε μαζί μέχρι την αιωνιότητα.


Σχόλια