Πόσα εκ. ευρώ έβαλε στα ταμεία του ο Ολυμπιακός, παρά τον έναν βαθμό στην Ευρώπη!

Πόσα εκ. ευρώ έβαλε στα ταμεία του ο Ολυμπιακός, παρά τον έναν βαθμό στην Ευρώπη!

Μπορεί η συγκομιδή του Ολυμπιακού στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, να ήταν η χειρότερη Ελληνικής ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με μόλις έναν βαθμό, όμως τα χρήματα που μπαίνουν στο ταμείο των ερυθρόλευκων από την UEFA, δεν είναι καθόλου λίγα. Το αντίθετο μάλιστα.

Γύρω στα 31 εκ. ευρώ είναι το συνολικό ποσό που θα οφεληθεί ο Ολυμπιακός από αυτή την 5μηνη παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πορεία των «ερυθρολεύκων» άρχισε από τον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, που δεν προσφέρει κάποιο μπόνους. Αντιθέτως, η πρόκρισή τους από τα playoffs του θεσμού απέφερε στα ταμεία 2.000.000 ευρώ.

Η παρουσία στους «χρυσοφόρους» ομίλους της διοργάνωσης προσφέρει ένα de facto ποσό της τάξης των 12.700.000 ευρώ. Η συγκομιδή που βασίζεται σε αγωνιστικά αποτελέσματα συνιστά το επόμενο έσοδο, με τον Ολυμπιακό να εισπράττει μόλις 500.000 ευρώ από αυτόν τον τομέα, λόγω της ισοπαλίας με την Μπαρτσελόνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ένα εξίσου σημαντικό έσοδο είναι το market pool, τα χρήματα που αντικατοπτρίζουν την εμπορική ισχύ του πρωταθλήματος που εκπροσωπεί κάθε σύλλογος στη διοργάνωση. Το μερίδιο της Ελλάδας, ως μοναδικός εκπρόσωπος στο Champions League, το εισπράττει εξ ολοκλήρου ο Ολυμπιακός, όπως συνέβη και τη σεζόν 2015-2016, όταν κέρδισε 16.134.000 ευρώ από αυτόν τον τομέα. Με τα τηλεοπτικά συμβόλαια να μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο του τριετούς κύκλου 2015-2018, το ποσό που πρέπει να περιμένει ο πρωταθλητής Ελλάδας κυμαίνεται στο ίδιο επίπεδο με το προπέρσινο, με ελαφριές αυξητικές τάσεις.

Αθροιστικά, το μίνιμουμ του ποσού που πρέπει να περιμένει ο Ολυμπιακός από την UEFA ανέρχεται σε 31.334.000 ευρώ.
Σχόλια