Πόσο επικίνδυνα είναι τα drones για τα επιβατικά αεροσκάφη, ξεκινά έρευνα η EASA

Πόσο επικίνδυνα είναι τα drones για τα επιβατικά αεροσκάφη, ξεκινά έρευνα η EASA

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Αερομεταφορών (EASA) προχώρησε στη σύσταση μιας ομάδας εργασίας για να αξιολογήσει επειγόντως πόσο επικίνδυνες είναι οι συγκρούσεις των drones (μη επανδρωμένες ιπτάμενες συσκευές) με αεροσκάφη μετά από την αύξηση «των παρ ‘ολίγο ατυχημάτων» με επιβατικά αεροπλάνα, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, η χρήση των drones από τους πολίτες για επιτήρηση των καλλιεργειών, παρακολούθηση των φυσικών καταστροφών, για φωτογραφία ή αναψυχή, έχει σημειώσει άνοδο, ενώ την ίδια στιγμή έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις των «παρ’ολίγο ατυχημάτων» σύμφωνα με πιλότους αεροσκαφών.

 

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα, αεροπλάνο της British Airways φέρεται να χτύπησε ένα drone καθώς πλησίαζε το αεροδρόμιο Heathrow προκειμένου να προσγειωθεί, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Η EASA που ηγείται της έρευνας, ανέφερε ότι θα διερευνήσει πόσο ευάλωτα είναι τα αεροπλάνα σε περίπτωση σύγκρουσής τους με drones.

Και ενώ υπάρχει εκτενής έρευνα για τις επιπτώσεις τυχόν σύγκρουσής τους με πτηνά, λίγα γνωρίζουμε για το τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που ένα drone παρασυρόταν στη μηχανή ενός αεροσκάφους.

 

Σύμφωνα με το Reuters, τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας αναμένονται στα τέλη Ιουλίου.

 Σχόλια