Πόσος καιρός χρειάζεται για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό

Πόσος καιρός χρειάζεται για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό

Όταν, καλώς ή κακώς, έρχεται το τέλος μια σχέσης, νιώθεις ότι βρίσκεσαι στη χειρότερη ψυχολογική κατάσταση. Όλοι σου οι φίλοι και οι συγγενείς προσπαθούν να σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα αλλά μάταια. Παρ’ όλα αυτά, ο χρόνος είναι γιατρός. Η παρακάτω έρευνα ανακάλυψε πόσος καιρός χρειάζεται για να ξεπεράσει κάποιος έναν χωρισμό.

 

Ήδη στις 11 εβδομάδες, υποστηρίζει η νέα αυτή επιστημονική έρευνα, αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα ευεργετικά αποτελέσματα του… χρόνου που περνάει. Μετά από αυτό το διάστημα αρχίζουν να νιώθουν και πάλι δυνατοί και έτοιμοι να προχωρήσουν παρακάτω.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν και οι ερευνητές, το εύρημα αυτό φαίνεται ότι βρίσκει ανταπόκριση σε βραχυχρόνιες μόνο σχέσεις, αφού άλλη έρευνα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για να ξεπεραστεί ένα διαζύγιο απαιτείται τουλάχιστον διάστημα 1,5 έτους. Και αυτό γιατί ένας γάμος μπορεί να θεωρείται ως σημαντικότερη δέσμευση. Βέβαια, από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση αυτή ένα σημαντικό ποσοστό διαζευγμένων νιώθει και ένα αίσθημα λύτρωσης…

 

 Σχόλια