Ποτάμι για αθώωση Σταθάκη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες: «Ό,τι δηλώσεις είσαι»

Ποτάμι για αθώωση Σταθάκη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες: «Ό,τι δηλώσεις είσαι»

Την αθώωση του Γιώργου Σταθάκη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι, καλώντας την Επιτροπή να δώσει στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασης που ελήφθη «πίσω από κλειστές πόρτες, βασιζόμενη στα στοιχεία που προσκόμισε ο ίδιος ο υπουργός κι όχι στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος την ώρα που η κυβέρνηση υποτίθεται ότι κόπτεται για τη διαφάνεια μοιάζει για υπουργούς της να ισχύει το «ό,τι δηλώσεις είσαι…».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Ποταμιού:

«Τι και αν ξέχασε να δηλώσει 1,8 εκατ. ευρώ και 36 ακίνητα στο πόθεν έσχες… Η υπόθεση Σταθάκη μπήκε πλέον στο αρχείο. Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση ότι η «αθώωση» του υπουργού βασίστηκε στα στοιχεία που προσκόμισε ο ίδιος και όχι σε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του. Η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής καλείται να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασης που ελήφθη πίσω από κλειστές πόρτες, την ίδια στιγμή που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση κόπτεται για τη διαφάνεια. Εκτός κι αν στους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα ισχύει το «ό,τι δηλώσεις είσαι…’’».Σχόλια