Ποτάμι για καταγγελίες Πανούση: Υπάρχει ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα

Ποτάμι για καταγγελίες Πανούση: Υπάρχει ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα

Να πάρει καθαρή θέση, και να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, καλεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το Ποτάμι, μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ότι έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του.

Όταν ένας πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη καταγγέλλει «παρακράτος και καρκινώματα» υπάρχει ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα, τονίζει χαρακτηριστικά το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, αναφορικά με τις καταγγελίες Πανούση.

Το Ποτάμι ζητάει από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως προκύπτουν, τονίζοντας πως εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα το οποίο η κυβέρνηση «δεν μπορεί να συνεχίσει να παριστάνει ότι το αγνοεί».

«Οι καταγγελίες ήταν όντως σε γνώση του Πρωθυπουργού; Αν «ναι» τι έκανε όλους αυτούς τους μήνες;» προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία το Ποτάμι ζητεί από τον κ. Τσίπρα «να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το γνωστό και από το παρελθόν» και να πάει στην Δικαιοσύνη, παίρνοντας καθαρή θέση.

«Η λειτουργία παρακράτους (η ύπαρξη του οποίου στο παρελθόν είχε συνδεθεί με την ακροδεξιά) κάνει κάθε δημοκρατικό πολίτη να νοιώθει ρίγη στη σπονδυλική του στήλη», καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Πανούσης, κατήγγειλε μέσω συνεντεύξεών του σε εφημερίδες ότι δέχθηκε απειλές και κατά της ζωής του από πρόσωπα που συνδέονται με την τρομοκρατία, ενώ σήμερα, Δευτέρα, ενημέρωσε σχετικά την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παραδίδοντάς της όσα στοιχεία είχε στη διάθεσή του.Σχόλια