Ποτάμι για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ: Για το τανγκό χρειάζονται δύο

Ποτάμι για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ: Για το τανγκό χρειάζονται δύο

«Για το τανγκό χρειάζονται δύο» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, για τη συνεργασία με το Ποτάμι.

«Οι δικές μας προτάσεις παραμένουν στο τραπέζι. Οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση και να καταλήξουμε σε αποτέλεσμα ώστε 19-24 Σεπτεμβρίου να δοθεί η κοινή συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη με τη Φώφη Γεννηματά και να προχωρήσουμε στις διαδικασίες για τη δημιουργία του νέου φορέα} τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση της κ. Γεννηματά -«Εδώ τελειώνει αυτή η συζήτηση. Ξεκαθαρίζει ο καθένας τη θέση του. Προχωράμε με αυτούς που θέλουν και μπορούν»- ο κ. Τσιόδρας σημείωσε: «Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ φάνηκε ότι δεν υπάρχει διάθεση να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση, προφανώς για τους δικούς τους λόγους. Εμείς επιμένουμε στις συγκεκριμένες προτάσεις και θεωρούμε ότι πρέπει να πάμε σ’ έναν νέο φορέα στον χώρο του κέντρου, της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς προκειμένου να εκφράσει όλο αυτόν τον χώρο».

Εξήγησε πως στο Ποτάμι «δεν μιλάμε για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ» αλλά για έναν νέο φορέα, ένα νέο κόμμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν και δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ.

«Κάποιοι θα πρέπει να συνταξιοδοτηθούν, κάποιοι θα πρέπει να είναι παρόντες, κάποιοι θα πρέπει να βγουν μπροστά. Υπάρχουν στελέχη που δεν ευθύνονται για βάρη του παρελθόντος, που μπορούν να είναι σε αυτή τη μάχη. Αυτό το προσκλητήριο δεν αφορά μόνο τις οργανωμένες δυνάμεις των κομμάτων, αλλά και δυνάμεις της κοινωνίας που αυτή τη στιγμή έχουν αποστασιοποιηθεί από την πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε πως «η λύση δεν βρίσκεται ούτε στη σημερινή αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στον λαϊκισμό του, ούτε σε συντηρητικές λύσεις που προωθεί η Νέα Δημοκρατία».Σχόλια