Ποτάμι: Η ομάδα Βίτσα θα διευκολύνει την κυβερνητική πολιτική στο να δημιουργεί εικονικές πραγματικότητες

Ποτάμι: Η ομάδα Βίτσα θα διευκολύνει την κυβερνητική πολιτική στο να δημιουργεί εικονικές πραγματικότητες

«Η δημιουργία επικοινωνιακής ομάδας από την Κυβέρνηση υπό τον αναπληρωτή υπουργό κ. Βίτσα δεν απαντά σε κανένα από τα κρίσιμα ζητήματα του προσφυγικού και της διαχείρισής του στην Ελλάδα και μάλιστα επί μακρόν», δηλώνει το Ποτάμι σε σημερινή ανακοίνωσή του, εκτιμώντας ότι η ομάδα υπό τον Δ. Βίτσα δε θα δώσει καμία ουσιαστική απάντηση – λύση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, ενώ μάλιστα στοχεύει και στην παρεμπόδιση της ανεξάρτητης πληροφόρησης.

«Ωστόσο θα διευκολύνει την κυβερνητική πολιτική στο να δημιουργεί εικονικές πραγματικότητες που είναι και το μόνο δυνατό της σημείο», συνεχίζει το Ποτάμι, εξηγώντας: «Η επικοινωνιακή ομάδα ουσιαστικά θα επιχειρήσει να εμποδίσει την ανεξάρτητη ροή ειδήσεων από τους καταυλισμούς και τα hotspots. Το καθημερινό πρωινό briefing και μάλιστα όχι από κάποιο αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος αλλά από έναν κομματικό δημοσιογράφο, αυτή την ελεγχόμενη ενημέρωση επιχειρεί να στήσει».

«Η Κυβέρνηση δυστυχώς δεν ασχολείται με το τι γίνεται αλλά με το τι γράφεται στα media. Ό,τι έκαναν μια ζωή στα κομματικά γραφεία: Διάβαζαν εφημερίδες και σχολίαζαν…», καταλήγει χαρακτηριστικά το Ποτάμι.Σχόλια