Ποτάμι: Η Τουρκία να μην κάνει σκέψεις για δημιουργία νέας εστίας κρίσης

Ποτάμι: Η Τουρκία να μην κάνει σκέψεις για δημιουργία νέας εστίας κρίσης

Το Ποτάμι καλεί την Τουρκία να μην κάνει σκέψεις για τη δημιουργία νέας εστίας κρίσης, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη Συνθήκη της Λωζάννης.

«Μετά την εναντίον του απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, ο κ. Ερντογάν προφανώς αισθάνεται την ανάγκη να ενισχύσει το ηθικό κάποιων κύκλων της χώρας του δημιουργώντας ένταση με την Ελλάδα και θυμήθηκε να ανασύρει τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης προκειμένου να την αμφισβητήσει, φέρνοντας ξανά στο φως το “παράπονο” της αδικημένης Τουρκίας για την υπαγωγή των νησιών του Αιγαίου στη χώρα μας», σημειώνει χαρακτηριστικά το Ποτάμι.

Παράλληλα, καλεί την Τουρκία «να μην κάνει σκέψεις για δημιουργία νέας εστίας κρίσης με την αμφισβήτηση ενός διεθνούς κειμένου που ρύθμισε το θέμα των ίδιων των συνόρων της και των μειονοτήτων, και να τιμήσει την υπογραφή που έβαλε στη Λωζάννη σεβόμενη τις προβλέψεις της Συνθήκης Ειρήνης».

«Η περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης έχει, περισσότερο από ποτέ, ανάγκη ηρεμίας και σταθερής ειρήνης, και αυτά εξασφαλίζονται μόνο με την πιστή τήρηση όσων έχουν συμφωνηθεί και την αποφυγή κάθε πρόκλησης που απομακρύνει την ειρήνη, την σταθερότητα, την συνεννόηση και την προσέγγιση των δύο χωρών», καταλήγει το Ποτάμι.Σχόλια