Ποτάμι: Να αξιοποιηθούν οι αντιθέσεις των δανειστών

Ποτάμι: Να αξιοποιηθούν οι αντιθέσεις των δανειστών

Την αξιοποίηση των αντιθέσεων μεταξύ των δανειστών προς όφελος της χώρας, ζητεί το Ποτάμι, μετά τις αποκαλύψεις των WikiLeaks.

Σύμφωνα με το αντιπολιτευόμενο κόμμα, οι αποκαλυπτικοί διάλογοι μαρτυρούν ότι η πολυδιαφημισμένη «σκληρή» διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα επί της ουσίας, δεν υφίσταται.

Η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει να μην καταλήξει σε μία κατάσταση «χάνω-χάνω» (lose-lose) αλλά να εκμεταλλευθεί τις έντονες αντιθέσεις που εμφανίζονται προς όφελος της χώρας, τονίζει και καλεί το Μαξίμου «να επιμείνει στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων χωρίς πρόσθετα νέα σκληρά μέτρα που δεν τα αντέχουν η κοινωνία και η οικονομία».

Ζητεί επίσης, να εξασφαλίσει σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Για να επιτευχθούν όλα αυτά, προσθέτει το Ποτάμι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να βασιστεί στις κατάλληλες συμμαχίες αλλά αυτό προϋποθέτει σχέδιο, σοβαρότητα και αξιοπιστία.

«Οι υπουργοί των  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει επιτέλους να τρέξουν και να μην κωλυσιεργούν. Ο χρόνος για άλλη μια φορά δε μετράει υπέρ της χώρας» καταλήγει.Σχόλια