Ποτάμι: Να δοθεί στο ΕΣΡ η αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες

Ποτάμι: Να δοθεί στο ΕΣΡ η αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες

Να δοθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), και όχι στον «εκάστοτε υπουργό», η αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες, ζητεί το Ποτάμι από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και την κυβέρνηση.

«Η χώρα πρέπει να πάψει να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή. Το ερώτημα όμως είναι ένα και παραμένει: Γιατί ένας υπουργός, ακόμη και με τις πανθομολογούμενες ικανότητες του κ. Παππά, να είναι αρμόδιος, αυτός και μόνο αυτός, να κρίνει ποιοι θα πάρουν τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα; Γιατί πρέπει να υποβαθμιστεί το ΕΣΡ το οποίο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο ως Ανεξάρτητη Αρχή;», διερωτάται το Ποτάμι.

«Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει σήμερα να απαντήσουν ο κ. Τσίπρας και ο καθένας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Συμφωνούν με την αυτοαναγόρευση του κ. Παππά, σε ‘’υπέρτατο καναλάρχη’’ ο οποίος θα αποφασίσει, αυτός και μόνο αυτός, τον αριθμό, τα κριτήρια και τελικά τα πρόσωπα στα οποία θα εκχωρήσει τις τηλεοπτικές άδειες;» συνεχίζει.

Επίσης, το Ποτάμι εκφράζει την ελπίδα ο νόμος να ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία και από τα πρώην κυβερνητικά κόμματα, που τόσα χρόνια ανέχτηκαν και εξέθρεψαν το καθεστώς της διαπλοκής.Σχόλια