Πότε επιτέλους θα γυρίσει η ρόδα στο Σύνταγμα; – Δήμος Αθηναίων: Πρώτα ο έλεγχος και μετά η λειτουργία της

Πότε επιτέλους θα γυρίσει η ρόδα στο Σύνταγμα; – Δήμος Αθηναίων: Πρώτα ο έλεγχος και μετά η λειτουργία της

Ακίνητη παραμένει ακόμη η ρόδα στην πλατεία Συντάγματος, η οποία έχει στηθεί εδώ και επτά ημέρες.

Ο δήμος Αθηναίων αποδίδει την καθυστέρηση στο γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι διαδικασίες ελέγχου χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει πότε θα γίνει αυτό ώστε όσοι το επιθυμούν να κάνουν μια βόλτα και να δουν από ψηλά το κέντρο της Αθήνας.

Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων έχει ως εξής:

Η πρόταση ιδιώτη για την τοποθέτησή της κρίθηκε ως κατ’ αρχήν ενδιαφέρουσα αφού για πρώτη φορά η Αθήνα θα φιλοξενήσει μια τέτοιου τύπου δραστηριότητα, η οποία, όπως άλλωστε συμβαίνει διεθνώς, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους πολίτες και μία ακόμη πρωτοβουλία ζωντάνιας για το κέντρο της Αθήνας.

Η χρήση της Ρόδας σε όλη τη διάρκεια των γιορτών θα είναι δωρεάν για τους πολίτες. Εισιτήριο θα καταβάλλεται μόνο για το διάστημα των δύο μηνών που θα ακολουθήσει, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Η ιδιαιτερότητα τέτοιου τύπου κατασκευών είναι ότι οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου  ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί.

Ο έλεγχος γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, που πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV, η εισήγηση του οποίου εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, στην οποία προεδρεύει ο Δήμος Αθηναίων και συμμετέχουν υπηρεσίες από το υπόλοιπο Δημόσιο.

Ο Δήμος Αθηναίων θα δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία της Ρόδας Παρατήρησης στο Σύνταγμα, μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της.Σχόλια