Που χρειάζεται ενισχυμένη αντηλιακή φροντίδα

Που χρειάζεται ενισχυμένη αντηλιακή φροντίδα

Οι πιο πολλοί άνθρωποι παρότι χρησιμοποιούν αντηλιακά, κάνουν δύο σημαντικά λάθη, εκθέτοντας τον εαυτό τους σε αυξημένο κίνδυνο από τις επιβλαβείς επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Το πρώτο είναι η λανθασμένη επιλογή αντηλιακού, αφού κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανάγκες, ανάλογα με το χρώμα και τον τύπο του δέρματος, την ηλικία και πιθανά προβλήματα ή ευαισθησίες.

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό λάθος έχει να κάνει με την ανεπαρκή ποσότητα που εφαρμόζουμε στο δέρμα. Τα αντηλιακά δεν προσφέρουν κάποια ιδιαίτερη προστασία, όταν η ποσότητα που απλώνουμε πάνω μας είναι μικρότερη, όπως συμβαίνει συνήθως, ενώ σε περίπτωση που γινόμαστε υπερβολικοί, μπορεί να προκαλέσουμε άλλου είδους προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες, που καλό θα είναι να γνωρίζουμε όλοι μας. Ναι μεν οφείλουμε να δίνουμε μεγαλύτερη βάση στις εκτεθειμένες στον ήλιο περιοχές του σώματος και να ανανεώνουμε πάνω σε αυτές το αντηλιακό μας, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Αντηλιακή προστασία χρειάζεται και το δέρμα που είναι καλυμμένο από ρουχισμό. Άλλωστε, το 80% της ηλιακής ακτινοβολίας διαπερνά τα σύννεφα, οπότε το ίδιο συμβαίνει και με τα ρούχα μας.

Άλλο ένα θέμα που πρέπει να επισημανθεί, είναι η επαναλαμβανόμενη εφαρμογή αντηλιακού σε σημεία που υπάρχουν σπίλοι ή πανάδες. Τέλος, υπάρχουν ορισμένα σημεία που οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας αμελούμε διαρκώς, τα οποία μάλιστα χρειάζονται και ιδιαίτερη προσοχή και προστασία, λόγω ευαισθησίας. Αυτά είναι η μύτη, τα αυτιά, τα χείλη, ο αυχένας, το κουντεπιέ, τα δάκτυλα και τα πέλματα. Πρόκειται για περιοχές ιδιαίτερα ευαίσθητες, που κοκκινίζουν πιο εύκολα.

Σχόλια