Πού το… πάει ο Τσίπρας;

Πού το… πάει ο Τσίπρας;

Αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ούτε δημοψήφισμα, ούτε εκλογές, αλλά συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών, το οποίο ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε μια περίοδο που η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει εκλέξει καν αρχηγό(!).

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και του ζήτησε να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού:

«Σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο, τον ενημέρωσε για τις επαφές στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και του ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρωθυπουργός από τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών θα έχει στην ατζέντα του 3 θέματα που… καίνε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα ζητήσει την πολιτική συνέναιση ώστε να μην περάσει ακόμα πιο σκληρά προαπαιτούμενα μόνους του:

1. Η μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό να είναι μακράς πνοής και σταθερή και για αυτό τον λόγο το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να χρειάζεται τη γνώμη των κομμάτων.

2. Η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε δεσμεύσεις που θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, οπότε στο τραπέζι θα πέσει και συνολικά το θέμα της διαπραγμάτευσης.

3. Θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το προσφυγικό ζήτημα και τις θέσεις της Ελλάδας πριν από τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας που θα γίνει αυτή την Κυριακή.
Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να περιμένει τις προτάσεις των κομμάτων για το θέμα της αναγκαίας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και συνεννόηση, προκειμένου να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας.

Η τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στις 6 Ιουλίου

Πότε θα γίνει το Συμβούλιο

Σχετικά με την ημερομηνία συνεδρίασης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, τοποθετείται μετά την επιστροφή του Προκόπη Παυλόπουλου από τη Ρώμη, όπου βρίσκεται για διήμερη επίσημη επίσκεψη (Πέμπτη και Παρασκευή).

Από την πλευρά της ΝΔ, στο Συμβούλιο θα ο προσωρινός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε στο Βήμα ότι θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για το θέμα λέγοντας ότι αναρωτιέται «τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Τσίπρα να ανακαλύψει τώρα την αξία της συναίνεσης όταν γνωρίζει ότι η ΝΔ βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο με έναν μεταβατικό πρόεδρο που έχει χρέος μόνο να διενεργήσει εκλογές». Και συνεχίζει:«Αν ο κ. Τσίπρας ψάχνει συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού να ψάξει αλλού». Λέει ακόμα ότι μέχρι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκλέξει επόμενο αρχηγό τις όποιες αποφάσεις θα τις λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Συνένοχοι στην ανικανότητα του κ. Τσίπρα δεν θα γίνουμε», υπογραμμίζει.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω twitter έγραψε: «Η κουτοπονηριά του κ.Τσίπρα να ζητά Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ενώ ξέρει ότι δεν υπάρχει Αρχηγός στη ΝΔ ξεπερνά κάθε όριο…»

Ο Βασίλης Λεβέντης αναμένεται να παραστεί στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο όπως δήλωσε και το πρωί. «αν εννοούν συναίνεση ό,τι βγάζουν να το ψηφίζω εγώ, αυτό δεν μπορεί να γίνει».

 

Υ.Γ: To αν θα έχει θετικό αποτέλεσμα η συνάντηση θα το μάθουμε σε λίγες ημέρες, ωστόσο η στιγμή που ζητείται κάτι τέτοιο από τον πρωθυπουργό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και πολύ λογική.Σχόλια