Πούτιν σε Τσίπρα: Αν έχεις χρέος, το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, όχι η Ελλάδα

Πούτιν σε Τσίπρα: Αν έχεις χρέος, το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, όχι η Ελλάδα

«Ο κ. Τσίπρας είπε, πολύ σωστά, ότι το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό… Αν έχεις χρέος το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα», δήλωσε με νόημα μιλώντας λίγο νωρίτερα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ακόμα, ο κ. Πούτιν χαρακτήρισε την Ελλάδα σημαντικό εταίρο της Ρωσίας, σε δηλώσεις που έγιναν ενώπιον των δημοσιογράφων, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει πρωτοβουλία από την Ελλάδα, ώστε να ετοιμαστεί ένα κοινό έγγραφο για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση πως η συνεργασία της Μόσχας με τη Δύση θα συνεχιστεί, παρά τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας για το ουκρανικό ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και τόνισε την ανάγκη επανεκκίνησης των σχέσεων των δύο χωρών, σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης της Μόσχας και της διμερούς συμφωνίας συνεργασίας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εκμεταλλευθήκαμε αυτό το χρόνο» και μίλησε για το μνημόνιο συνεργασίας για τον ελληνικό αγωγό: «Πιστεύουμε ότι η κατασκευή του μπορεί να δώσει πολύ σημαντικές δυνατότητες για την ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή» υπογράμμισε.

«Ζούμε σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις και νομίζω ότι η συνεργασία των δυο χωρών θα δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αποτελεσματικότερα, για να ικανοποιήσουμε τον κοινό μας στόχο, που είναι η ευημερία των λαών μας και η ανάπτυξη», είπε επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός.Σχόλια