Πραξικοπήματα

Πραξικοπήματα

Γράφει ο Πέτρος Κουσουλός

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τον τρόπο χειραγώγησης των ΜΜΕ, απλή αλλά δοκιμασμένη. Αδρανοποιούμε την καθ’ ύλην αρμόδια, ανεξάρτητη, Αρχή, το ΕΣΡ, και διενεργούμε διαγωνισμό. Στον διαγωνισμό φροντίζουμε να μπούνε και «δικοί μας». Έχουμε προκαλέσει ήδη ασφυξία, μέσω της πολιτικής των τραπεζών, σε ένα κανάλι το οποίο «εχθρεύεται» την πολιτική μας, το Μega (για το οποίο βέβαια εξετάζεται και ο ύποπτος ρόλος των μετόχων). Ολοκληρώνουμε, όπως ολοκληρώνουμε, τον διαγωνισμό αλλά δεν προλαβαίνουμε να ολοκληρώσουμε το «κόλπο Καλογρίτσας» που κατά δήλωσή του περίμενε να χρηματοδοτηθεί (από ποιο πιστωτικό Ίδρυμα άραγε;) για να στήσει κανάλι.

Βγαίνουμε στην ΔΕΘ (Έλλην πρωθυπουργός) και προκαταλαμβάνουμε την απόφαση του ΣτΕ.

Ας μην γελιόμαστε. Στην κυβέρνηση ήξεραν τι έκαναν και τι έλεγαν.

Προφανώς και είχαν την διαβεβαίωση ότι από την αρένα της Ολομέλειας θα έβγαιναν αλώβητοι.

Ξεκινούν οι κρίσιμες διασκέψεις. Τα πράγματα δεν πάνε όπως υπολογίζαμε.

Εφαρμόζουμε την τακτική του μαστιγίου και του καρότου. Στην Αρχή καλούμε τους προέδρους των Ανώτερων Δικαστηρίων της χώρας στο Μαξίμου. Τους τάζουμε αύξηση απολαβών και επέκταση ορίου συνταξιοδότησης.

Οι διασκέψεις συνεχίζονται. Το κλίμα στο ΣτΕ δεν αλλάζει.

Η τακτική του μαστιγίου. Διαπόμπευση του αντιπροέδρου του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας. Τα προσωπικά του email στην φόρα στο διαδίκτυο, κοινοβουλευτική ερώτηση, παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης για την διενέργεια πειθαρχικής έρευνας και στην συνέχεια πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην Αυγή.

Αλλά ούτε ο εκφοβισμός πιάνει. Η απόφαση ιστορική και δεν δέχεται παρερμηνεία. Οι δικαστές έριξαν «μαύρο» στο «μαύρο» του Παππά.

Και κάπου εκεί αρχίζουν τα ωραία. Στην αρχή δια στόματος της κομψότατης Όλγας. Κάτωχρη εμφανίζεται στην κρατική τηλεόραση για να υπενθυμίσει στους «κακούς δικαστές» τις «κακές» αποφάσεις που είχαν εκδώσει στο παρελθόν.

Ακολουθεί ο –βαριά ηττημένος- Νίκος. Και το τερματίζει ο Παύλος, ο Πολάκης, κάνοντας λόγο για δικαστικό πραξικόπημα (αφού το είπε ο Παύλος που θάβει άμα λάχει και τρία μέτρα κάτω από την γη, έτσι θα είναι)! Την επομένη την σκυτάλη παίρνουν μια σειρά από ΣΥΡΙΖΟστελέχη που μοιάζουν να αντιπολιτεύονται την Δικαιοσύνη. Άπαντες ξεστομίζουν την μπούρδα για τα 255 εκ. που δεν θα καταλήξουν στις ευπαθείς ομάδες αλλά θα επιστρέψουν στους υπερθεματιστές. Τόσο λαϊκιστές που ξεχνούν να πουν ότι με υπογραφή Τσακαλώτου θα καταλήξουν στην αποπληρωμή του χρέους!

Είναι προφανές ότι για το (στενό) μυαλό των κυβερνώντων και των υποστηρικτών τους ένα είναι το μέλημα: Η παραμονή στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος. Όταν η Δικαιοσύνη (η κα Θάνου και η κα Δημητρίου) κάνουν τα χυτήρια μας, διώξεις και έρευνες στους μη αρεστούς τότε «η Δικαιοσύνη ανασαίνει», όταν όμως οι αποφάσεις δεν εξυπηρετούν την πολιτική μας σκοπιμότητα, τότε πρέπει να στηθεί στον τοίχο. Να πυροβοληθεί ανελέητα.

Πρόκειται για νοοτροπία που συναντάμε σε άλλα καθεστώτα. Καλά ξεμπερδέματα σε όλους μας!Σχόλια