Πρεμιέρα για την θεατρική παράσταση «Μύθοι, μύθοι και στοιχεία… μπλέξανε σε μια ιστορία»

Πρεμιέρα για την θεατρική παράσταση «Μύθοι, μύθοι και στοιχεία… μπλέξανε σε μια ιστορία»

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου για την παιδική παράσταση «Μύθοι, μύθοι και στοιχεία… μπλέξανε σε μια ιστορία», της θεατρικής ομάδας ΦΟΥΚ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Μια ιδιαίτερη διοργάνωση του χώρου τεχνών, «Γαίας» έναν ξεχωριστού χώρου που μπορεί να φιλοξενήσει ότι μπορεί να φανταστεί κανείς! Από εικαστικές εκθέσεις, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων, δεξιώσεις ,θεατρικές παραστάσεις μέχρι και συναυλίες.

Έμπνευση για το όνομα αποτέλεσε η ίδια η γη, όπως μας εξηγεί η διευθύντρια και υπεύθυνη επικοινωνίας/ διοργάνωσης των εκδηλώσεων, η κα Γιούλη Κρέτση την οποία συναντήσαμε για να μας μιλήσει για το νέο της αυτό εγχείρημα.

Η ίδια είναι απόφοιτη της δραματικής σχολής του Γιώργου Θεοδοσιάδη και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σχετικά με το θεατρικό παιχνίδι. Όπως μας εκμυστηρεύεται, θέλησε να μεταφέρει απλόχερα την ομορφιά της τέχνης και συγκεκριμένα μέσω του θεάτρου, σε ένα απαιτητικό κοινό όπως είναι τα παιδιά. Για αυτό το λόγο, σκηνοθέτησε και έκανε την παραγωγή της θεατρικής ομάδας ΦΟΥΚ, που είναι δική της σύλληψη.

parastasi1

Πώς δημιουργήθηκε η ιδέα

«Γενικά δραστηριοποιούμαι αρκετά, καθώς ασχολιόμουν πολύ με τα κοινά, κάνω αφιλοκερδείς δράσεις και προσπαθώ να συντελέσω στην πολιτιστική αναβάθμιση του “χωριού” μας. Κύριος στόχος μου όταν ανέλαβα  την επικοινωνία και την οργάνωση του χώρου ήταν να αναδειχτούν οι τέχνες και πέρα από τα τείχη των Αθηνών. Στη συνέχεια με αρκετή προσπάθεια όλα μπήκαν σε μια σειρά και φιλοδοξούμε να γίνει ένας χώρος τεχνών που δεν υπάρχει αντίστοιχος στα βόρεια προάστια Αθηνών», μας εξιστορεί η ίδια.

«Θέλουμε το «Γαίας» -συμπληρώνει- , να γίνει ένας χώρος συνάθροισης, όπου θα εκφράζονται οι νέοι καλλιτέχνες και οι παλαιότεροι, οι πιο γνωστοί και θα παρουσιάζουν τα έργα τους, τη μουσική ή το χορό.»

12028652_1684429258459453_5178709110504446256_o

Η παράσταση

Η θεατρική ομάδα ΦΟΥΚ υπόσχεται μια πρωτότυπη, διαδραστική παράσταση, η οποία έχει να κάνει με τέσσερις μύθους, από τέσσερις διαφορετικές χώρες του κόσμου, με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Μέσα σε κάθε μύθο πραγματεύονται και άλλα στοιχεία, όπως συναισθήματα… λύπης, χαράς, η φιλία και η αγάπη που προβάλλονται με πολύ ζωντανό τρόπο. Παράλληλα, οι μικροί γίνονται για λίγο πρωταγωνιστές, καθώς συμμετέχουν στη παράσταση αλλά απολαμβάνουν και τα μουσικο-κινητικά παιχνίδια όπως και το εικαστικό εργαστήρι.

parastasi2

Το κοινό στο οποίο απευθύνεται το θεατρικό έργο είναι ηλικίας από 3 έως 103 ετών και σε όσους βέβαια αισθάνονται ακόμα παιδιά όπως λέει η κα Κρέτση χαριτολογώντας και προσθέτει:

«Αγαπάω πολύ τα παιδιά, είτε είναι τα δικά μου είτε είναι του υπόλοιπου κόσμου. Νομίζω ότι ένα σωστό υλικό από τους γονείς, σωστά ερεθίσματα και απέραντη αγάπη, είναι εφόδια για όλη την διάρκεια της υπόλοιπης ζωής τους. Επίσης είμαι της άποψης ότι τα παιδιά πρέπει από μικρή ηλικία να ασχοληθούν με τις τέχνες. Να έχουν μια επαφή μαζί τους καθώς κάνουν καλό στη διαπαιδαγώγηση τους, ανοίγουν τους ορίζοντες τους, τονώνουν την αυτοπεποίθηση και τους διδάσκουν τον σεβασμό».

Το παρόν στη πρεμιέρα θα δώσουν λαμπροί καλλιτέχνες καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι.

Η θεατρική διασκευή των μύθων έχει γίνει από την ίδια τη κα Κρέτση, με προσεγμένο κείμενο όπως τονίζει, καθώς σέβεται τον θεατή της, που σε αυτή τη περίπτωση δεν θα είναι ο ενήλικας αλλά τα παιδιά, τα οποία θέλει να δει να φεύγουν από το θέατρο νιώθοντας γεμάτα και “μαγεμένα” από τις σκηνές που παρακολούθησαν.

Ο χώρος «Γαίας» προτίθεται να συμβάλλει επίσης μέσω της εθελοντικής δράσης ώστε να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τις τέχνες όπως για παράδειγμα με τη παιδική σκηνή η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει παραστάσεις με δωρεάν συμμετοχή για τα ιδρύματα και όσους φορείς ασχολούνται με το παιδί.

parastasi3

Διεύθυνση : παράδρομος Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας 79 Αφίδνες, Αττικής

Συντελεστές

Θεατρική Διασκευή Μύθων:Γιούλη Κρετση Σκηνοθεσία : Γιούλη Κρετση Σκηνικά/Κοστούμια : Αποστολος Καρακατσάνης,Μάρθα Δημητροπούλου. Χορογραφία/κινησιολογία : Αγγελική Ράπτη Μουσική : Σπύρος Παζιώτης Ηχοληψία: Κώστας Παππαδογεωργής Σχεδιασμό Θεατρικών Φωτισμών :Ελευθερία Ντεκώ Μουσική Διδασκαλεία: Σπύρος Παζιώτης Οργάνωση Παραγωγής :Γιούλη Κρετση/Ηλίας Ανδροβιτσανέας Παίζουν αλφαβητικά :Παύλος Πιερρόπουλος,Λένα Σταμέλου,Ρίτα Στάμου. Ανάγνωση Ιστορίας : Κώστας Κρομμυδας

12189539_1685679241667788_1219709352903842638_n

 


Σχόλια