Πρόεδρος COSCO: Το λιμάνι του Πειραιά θα γίνει το μεγαλύτερο στην Ευρώπη

Πρόεδρος COSCO: Το λιμάνι του Πειραιά θα γίνει το μεγαλύτερο στην Ευρώπη

«Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα γίνονται ολοένα και πιο στενές, και η μεγάλη αφετηρία θυμίζω υπήρξε το 2005 και ιδίως η αρχική σύμβαση η οποία υπογράφηκε το 2008» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της China Cosco Shipping Corporation Limited, Hu Lirong, «σε μια στιγμή, όπου ολοκληρώνεται μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα» και η οποία «έχει όχι μόνο τεράστιο οικονομικό ενδιαφέρον αλλά και εξαιρετικό ενδιαφέρον το οποίο αφορά γενικότερα τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα».

Επισήμανε δε ότι «την οικονομική ανάπτυξη την εννοούμε ως αειφόρο ανάπτυξη, και ανάπτυξη που αφορά τον Άνθρωπο, και έχει στο επίκεντρο τον Άνθρωπο».

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η Κίνα, το 2008 έκανε δύο σημαντικές επιλογές για την Ελλάδα, πρώτον διάλεξε την Ελλάδα ως πύλη εισόδου της στην Ευρώπη, «και η δεύτερη και συνακόλουθη επιλογή, είναι ότι διάλεξε τον Πειραιά ως το πρώτο σημείο διέλευσης προς την Ευρώπη ύστερα από την διώρυγα του Σουέζ».

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Cosco ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για τη χαρά και την τιμή να τον δεχθεί στο γραφείο του, σημειώνοντας ότι «αυτή η συνάντηση αποδεικνύει την μεγάλη σημασία που αποδίδεται στη σημερινή μας διμερή σχέση, στις φιλικές σχέσεις και φιλίας Κίνας-Ελλάδας», αλλά και «τη μεγάλη σημασία που δώσατε στο δικό μας project, το project του ΟΛΠ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην China Cosco Shipping, που είναι μεγάλη συγχώνευση και ανασυγκρότηση της China Cosco και της China Shipping, πριν πολλά χρόνια, «και οι δουλειές μας ξεκίνησαν εδώ από την Ελλάδα». Είπε πως οι δουλειές της Cosco στην Ελλάδα απολαμβάνουν τη μεγάλη υποστήριξη και συμπαράσταση από την ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα το project για το ΣΕΠ (Σταθμό εμπορευματοκιβωτίων). Ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στη διακίνηση κοντέινερ στο ΣΕΠ, «η θέση του ΣΕΠ στον κλάδο αυτό έχει ανέβει θεαματικά και μετά την επέκταση του προβλήτα τρία που τώρα είναι υπό κατασκευή -πιστεύουμε ότι θα το τελειώσουμε το έργο αυτό εντός του 2016-, η διακίνηση από το λιμάνι του Πειραιά θα είναι η μεγαλύτερη στη Μεσόγειο».

Είπε, επίσης, ότι η China Cosco Shipping, μετά την ανασυγκρότηση, έχει γίνει η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία σε όλο τον κόσμο, και μόλις μπουν σε εφαρμογή οι συμφωνίες, «εμείς θα ξεκινήσουμε τις επενδύσεις μας για την αναβάθμιση υποδομών του λιμανιού του Πειραιά». Αναβάθμιση, που -όπως είπε- αφορά όχι μόνο την προβλήτα των κοντέινερ, αλλά και τα κρουαζιερόπλοια και τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

«Ο σκοπός μας είναι να κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο κομβικό λιμάνι της Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος της Cosco και συμπλήρωσε:

«Πιστεύω ότι θα προωθήσουμε όχι μόνο το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας, ταυτόχρονα μέσω της Ελλάδας θα προωθήσουμε το εμπόριο της Κίνας μαζί με άλλες χώρες στην περιοχή αυτή».

Θα δώσουμε μεγάλη σημασία στις εργασιακές σχέσεις της εταιρείας και βέβαια θα κάνουμε ότι μπορούμε να τους δώσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ταυτόχρονα θα κάνουμε την εταιρεία μας, τον μελλοντικό ΟΛΠ, μια φιλοπεριβαλλοντική εταιρεία, προσέθεσε, σημείωσε η εταιρεία θα εντατικοποιήσει τις επαφές με τα συνδικάτα, θα ζητήσει την κατανόηση και την υποστήριξη τους

 Σχόλια