Πρόεδρος φορολογουμένων: Μόνο σχιζοφρενείς επενδύουν στην Ελλάδα

Πρόεδρος φορολογουμένων: Μόνο σχιζοφρενείς επενδύουν στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Σιάτρας οικονομολόγος καθώς και επικεφαλής του κινήματος «Έλληνες Φορολογούμενοι» φιλοξενήθηκε απόψε στον ραδιοφωνικό αέρα της εκπομπής «Νυχτερινό ρεπορτάζ» του Alpha 98.9 με τον Πέτρο Κουσουλό. Οι απαντήσεις του επικεφαλής ήταν ιδιαίτερα καυστικές σχετικά με τα νέα φορολογικά μέτρα που αναμένεται να πλήξουν ακόμα περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ο κ. Σιάτρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα αποτελεί μια από τις πιο υψηλά φορολογούμενες χώρες, στην οποία οι πολίτες της ναι μεν πληρώνουν πάρα πολλά αλλά από την άλλη εισπράττουν  μηδαμινά αποτελέσματα, σε υπηρεσίες. Κάτι τέτοιο όπως συμπλήρωσε, είναι κοινωνικά άδικο και οδηγεί αναπόφευκτα στην ανάπτυξη της φοροδιαφυγής η οποία πλέον «νομιμοποιείται» κοινωνικά λόγω της άδικης φορολογικής πολιτικής που ακολουθείται.

Εν συνεχεία, σε ερώτηση του Πέτρου Κουσουλού αναφορικά με τις προοπτικές για ανάπτυξη στη χώρα μας, ο οικονομολόγος κ. Σιάτρας διερωτήθηκε χαριτολογώντας «Ποιος θα επενδύσει σε αυτή την χώρα; Μάλλον θα πρέπει πρώτα να φέρει χαρτί από ψυχίατρο για να προβεί σε αυτή την κίνηση».

Στην ίδια συνέντευξη, θέλησε να τονίσει το σοβαρό πρόβλημα στην δημογραφία που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η οποία όπως δήλωσε ήδη αποτελεί «χώρα των γερόντων» αλλά με τα περαιτέρω μέτρα που απαιτούνται, θα οξυνθεί περισσότερο το φαινόμενο.

Τέλος, όπως είπε οι πολιτικοί δεν νοιάζονται για τις μακροπρόθεσμες πολιτικές διότι μέχρι τότε δεν θα είναι πια στην καρέκλα της εξουσίας, καταλήγοντας με το σχόλιο «στα παλιά τους τα παπούτσια»Σχόλια