Πρόεδρος ιταλικής Βουλής: Αναγκαία η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Πρόεδρος ιταλικής Βουλής: Αναγκαία η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Αναγκαία, προκειμένου να δοθεί στη χώρα προοπτική ανάκαμψης, χαρακτήρισε την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους η πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι.

Η κ. Μπολντρίνι, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ανέφερε ακόμη ότι «η Σύνοδος της Αθήνας ήταν σίγουρα σημαντική, διότι είναι βασικό να τυχαίνουν εμβάθυνσης μια σειρά θεμάτων», προσθέτοντας ότι «επέτρεψε να διαφανούν κοινές λύσεις, δεν υπέσκαψε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αλλά μπόρεσε να συνεισφέρει στο να καθοριστούν κάποια αιτήματα σε πολιτικό επίπεδο».

Αναφερόμενη στην πολιτική της λιτότητας, η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής τη χαρακτήρισε «άκρως καταστρεπτική», από τη στιγμή που «δε στήριξε την ανάπτυξη και δημιούργησε μίσος, λαϊκισμό και συναισθήματα εκδίκησης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της κ. Μπολντρίνι οργανώθηκε ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία, με ερωτηματολόγιο σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, στην οποία πήραν μέρος περισσότεροι από 10.000 πολίτες.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα, το 69% θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δε διαχειρίστηκε με τον κατάλληλο τρόπο τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, το 55% εντοπίζει λάθη στην πολιτική για την απασχόληση, ενώ την ίδια ώρα, το 77% των πολιτών αυτών, απάντησε ότι η ενωμένη Ευρώπη έχει, συνολικά, λειτουργήσει θετικά σε ό,τι αφορά στην καθημερινή πραγματικότητα.

Τέλος, το 68,7% των πολιτών που απάντησε στο διαδικτυακό αυτό ερωτηματολόγιο ζητά αλλαγή στη θεσμική δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την έξοδο από την κρίση.Σχόλια