Πρόεδρος του ΤΧΣ ο πρώην δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής

Πρόεδρος του ΤΧΣ ο πρώην δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής

Στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στη θέση του προέδρου, θα βρεθεί ο πρώην δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, καθώς νωρίτερα το μεσημέρι δημοσιεύθηκε ο διορισμός του πρώην στελέχους της Εμπορικής Τράπεζας, για τη θέση του προέδρου του ΤΧΣ, μετά την παραίτηση του κ. Χρήστου Σκλαβούνη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μιχελής είχε προταθεί για διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, αλλά δεν είχε εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διότι απείχε από τον τραπεζικό κλάδο.

Την ίδια ώρα, και σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, μειώνονται κατά 40% οι αμοιβές της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπου από τις μειώσεις θα εξοικονομηθούν πάνω από τριακόσιες χιλιάδες ευρώ ετησίως (300.000).

Όπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης σε σχετική ανακοίνωση, αντιλαμβάνεται ότι οι θέσεις υψηλής ευθύνης πρέπει να ανταμείβονται αντίστοιχα, όμως οι ισχύουσες αμοιβές στο ΤΧΣ, σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έχουν συρρικνωθεί, αποτελούν πρόκληση για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.Σχόλια