Προφυλακιστέες Ρούπα & 25χρονη – Στο «μικροσκόπιο» οι σημειώσεις για νέα μέλη & στόχους

Προφυλακιστέες Ρούπα & 25χρονη – Στο «μικροσκόπιο» οι σημειώσεις για νέα μέλη & στόχους

Προφυλακιστέες κρίθηκαν η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συγκατηγορούμενή της, οι οποίες νωρίτερα, ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή αρνήθηκαν να απολογηθούν, ενώ δήλωσαν ότι είναι μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Αναλυτικότερα, οι δύο γυναίκες, μετά την ολοκλήρωση των τυπικών απολογιών τους ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, κρίθηκαν προφυλακιστέες. Οι κατηγορούμενες αρνήθηκαν να απολογηθούν επί της ουσίας και αρκέστηκαν μόνο στο να δηλώσουν ενώπιον της ανακριτρίας μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Εναντίον της 48χρονης Πόλας Ρούπα και της 25χρονης ασκήθηκε δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Τα κακουργήματα είναι:

  1. Συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και ναρκωτικών με τρόπο, έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές-πολιτικές δομές.
  2. Διακεκριμένη κλοπή με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Τα πλημμελήματα για τα οποία ασκήθηκε δίωξη σε βάρος των δύο γυναικών είναι αυτά της πλαστογραφίας και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Κατά την έξοδό της από το κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων, η Πόλα Ρούπα φώναξε «Ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση».

Νέα γενιά του Επαναστατικού Αγώνα;

Σημειώνεται ότι η σύλληψη της 25χρονης, και η παραδοχή της ότι είναι μέλος της οργάνωσης, δημιουργεί νέα δεδομένα για την Αντιτρομοκρατική σε σχέση με τη νέα γενιά του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς δείχνει ότι ενδέχεται να υπάρχει μια νέα ομάδα, αποτελούμενη από άγνωστα στις Αρχές πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δικογραφία αλλά και τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των δύο γυναικών, οι Αρχές φαίνονται να βρίσκονται μπροστά σε μια νέα τρομοκρατική οργάνωση που προφανώς προετοίμαζε τη δράση της.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στοιχεία που εντοπίστηκαν τόσο στα σπίτια της Πόλας Ρούπα και της 25χρονης αλλά και στο γκαράζ-γιάφκα του Αλίμου «δείχνουν» συμμετοχή τριών ακόμη ατόμων στα σχέδια των δύο γυναικών.

Σημειώνεται τέλος ότι, όπως προκύπτει από την πρώτη εξέταση των σημειώσεων της Πόλας Ρούπα, στις οποίες περιλαμβάνεται πλήρης καταγραφή των κινήσεων και της ασφάλειας πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της χώρας, η οργάνωση ετοίμαζε το επόμενο χτύπημά της.Σχόλια