Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γ. Λίτινας

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γ. Λίτινας

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την 8ώρη απολογία του ο ένας εκ των φερομένων ως πρωταγωνιστών της απάτης μαμούθ των 500 εκ. δολαρίων, Γιάννης Λίτινας.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο κ. Λίτινας είπε οτι στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε:

«Είμαι το μεγαλύτερο θύμα του Δασκαλέα καθώς έχω χάσει πολλά χρήματα. Η ιστορία αυτή αποκαλύφθηκε χάρη στις ενέργειες μου από το Μάιο του 2015 ως σήμερα. Το μεγαλύτερο μέρος του αποδεικτικού υλικού έχει προσκομιστεί στις αρχές από εμένα. Έχω κινηθεί ενώπιον δικαστικών και αστυνομικών αρχών σε πέντε διαφορετικές χώρες. Αγγλικά και Ουκρανικά δικαστήρια με έχουν δικαιώσει και έχουν μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δασκαλέα και της εταιρίας του.

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και αποδεικνύουν οχι μόνο την αθωότητα μου αλλά και το μέγεθος της μεθόδευσης εναντίον μου και εναντίον όλων των επενδυτών. Συνολικά εγω και συγγενικά μου πρόσωπα έχουμε χάσει επτά εκατομμύρια δολάρια.

Όλοι αυτοί είναι μια συμμορία. Ο Δασκαλέας έφαγε όλα τα λεφτά. Μόνο στους μπράβους του έδινε 700.000 ευρώ το χρόνο.

Υπάρχουν στοιχεία οτι ο Δασκαλέας και οι συνεργάτες του σχεδιάζαν ακόμα και τη δολοφονία μου

Οι συνήγοροι του Γ. Λίτινα προσκόμισαν στον ανακριτή υπεύθυνες δηλώσεις 16 θυμάτων της απάτης που υπερασπίζονται τον κατηγορούμενο υποστηρίζοντας οτι η σύλληψη του εγκυμονεί κινδύνους για την εξέλιξη των δικαστηρίων που εκκρεμούν σε άλλες χώρες, από τις αποφάσεις των οποίων περιμένουν την επιστροφή των χαμένων χρημάτων τους. Κάποιοι από αυτούς δηλώνουν πρόθυμοι να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του λέγοντας οτι και αυτός είναι θύμα της απάτης.

Ακολουθεί σκαναρισμένος διάλογος τον οποίο επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, από τον οποίο, κατά τους ισχυρισμούς του, φαίνεται οτι το κύκλωμα σχεδίαζε να του φορτώσει όλες τις ευθύνες της απάτης.

Image-1 Image-2 Image-3 Image-4Σχόλια