Προφυλακίστηκαν Γιοσάκης, Γεωργιτσογιαννάκος και Λεωτσάκος για το παραδικαστικό Νο 2

Προφυλακίστηκαν Γιοσάκης, Γεωργιτσογιαννάκος και Λεωτσάκος για το παραδικαστικό Νο 2

Επιβεβαίωση του ereportaz.gr! Οι βόμβες για το αποκαλούμενο «Παραδικαστικό Νο 2» τελικά έσκασαν όπως είχε αποκαλυφθεί από το ρεπορτάζ (Διαβάστε εδώ)

Προφυλακιστέοι μετά τις πολύωρες απολογίες τους στον ειδικό ανακριτή κρίθηκαν ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης και ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος μετά τις απολογίες τους στους εφέτες ειδικούς ανακριτές για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος Νο2. Επίσης, προφυλακιστέοι για την ίδια υπόθεση κρίθηκαν και οι δικηγόροι Πέτρος Λεωτσάκος και Γ. Ασλάνης.

Η υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος Νο2 (ή αλλιώς «μαφίας των ακινήτων») διερευνάται από ειδικούς εφέτες ανακριτές και σύμφωνα με νομικούς κύκλους πρόκειται ίσως τη μεγαλύτερη δικογραφία οργανωμένου εγκλήματος, καθώς αποτελείται από 25.000 σελίδες και άλλες τόσες με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατεγράφησαν από τον κοριό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

Από την δικαστική έρευνα έχει προκύψει ότι «πρωταγωνιστές» στο παράνομο κύκλωμα ήταν ο πολιτικός μηχανικός Σ. Γεωργιτσογιαννάκος, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, δικηγόροι, ένας πρόεδρος Εφετών και ένας εφέτης, ένας εισαγγελέας Πρωτοδικών, συμβολαιογράφοι δικαστικοί επιμελητές, και υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών καθώς και αστυνομικοί.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο των συνομιλιών που έχουν υποκλαπεί και με βάση με όσα έχουν καταθέσει στην ανάκριση μάρτυρες, οι παράνομες δραστηριότητας της σπείρας δεν εξαντλούνταν στην παραδικαστική δράση των μελών της, αλλά επεκτείνονταν σε απάτες με ακίνητα, κομπίνες σε πλειστηριασμούς, εμπόριο χρυσού κ.ά.

Κρατάνε «όμηρο» τον βασικό μάρτυρα

Το «κουβάρι» της πολύκροτης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Οκτώβριο του 2009. Εκείνη την περίοδο ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του κυκλώματος, αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές και να αποκαλύψει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι σήμερα ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραμένει έγκλειστος στις φυλακές καθώς στη συνέχεια καταδικάστηκε σε πεντάκις ισόβια για την εμπλοκή στο σκάνδαλο της Αιξωνής!

Στο άκουσμα της ποινής που του επιβλήθηκε ο νομικός κόσμος της χώρας εξεπλάγη καθώς η συμμετοχή του στην συγκεκριμένη υπόθεση ήταν μικρή σε σχέση με τους συγκατηγορούμενούς του οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης με αναστολή!

Όπως έχει αποδειχτεί από την δημοσιογραφική έρευνα του ereportaz.gr ο Δ. Παρασκευόπουλος παραμένει όμηρος για λόγους καθαρής αντεκδίκησης καθώς για τον έναν ή τον άλλο λόγο οι αιτήσεις αποφυλάκισης που κάνει δεν συζητιούνται. Διαβαστε εδώ,

Οι περιγραφές του βασικού μάρτυρα για τις δραστηριότητες της οργάνωσης επιβεβαιώθηκαν από τις περισσότερες από 92.000 ώρες συνομιλιών που καταγράφηκαν από τις αρχές.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι ανέφεραν ότι, μετά από αυτή τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος Νο2, ο Μητροπολίτης Αχαρνών Αθηναγόρας αναμένεται να θέσει σε αργία τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και σήμερα… τελούσε Θεία Λειτουργία!

 Σχόλια