Προφυλακίστηκε η μητέρα της Άννυ

Προφυλακίστηκε η μητέρα της Άννυ

Προφυλακίστηκε τελικά με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και η εισαγγελέα η Δημητρίνα Μπορίσοβα, η μητέρα της 4χρονης Άννυ που φέρεται να δολοφονήθηκε βίαια από τον ίδιο της τον πατέρα, μετά την τετράωρη απολογία της στον ανακριτή.

Η απολογία της 25χρονης από τη Βουλγαρία που κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ψευδορκία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, και στη συνέχεια η Μπορίσοβα έφυγε από την Ευελπίδων, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μπορίσοβα επιχείρησε κατά την απολογία της να αποδείξει ότι η συμπεριφορά του φερόμενου ως παιδοκτόνου ήταν πρωτοφανής, και ότι εκείνη δε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί το τι ήταν ικανός να κάνει.

Επίσης, η μητέρα της άτυχης 4χρονης εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο φίλος του Σάββα (σ.σ. βιολογικός πατέρας του παιδιού και φερόμενος ως παιδοκτόνος), Νικολάι, έχει κάποια σχέση με την εξαφάνιση.

Αναλυτικότερα η Μπορίσοβα, στο απολογητικό της υπόμνημα περιέγραψε ότι έφερε την κόρη της στην Ελλάδα, προκειμένου να την πάρει μαζί της στη Γερμανία, όπου σκόπευε να μετεγκατασταθεί. Το παιδί ήρθε στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου, ανέφερε, με τη συμφωνία πως θα μείνει με την μητέρα του πατέρα της, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν.

Παράλληλα, η 25χρονη ισχυρίστηκε ότι μιλούσε με το παιδί της ανά διαστήματα, την περίοδο που η ίδια έλειπε, και πως η μικρή ακουγόταν καλά, ενώ πρόσθεσε ότι, μετά τη δολοφονία της μικρής, όταν ζητούσε από το βιολογικό πατέρα του παιδιού να της μιλήσει, εκείνος την ενημέρωνε πως η Άννυ είναι καλά και μένει με την μητέρα του.

«Δεν είχα λόγο να υποψιαστώ κάτι», είπε χαρακτηριστικά η 25χρονη.

Αναφορικά με τα όσα συνέβησαν αφού η ίδια επέστρεψε στην Ελλάδα, η 25χρονη σημείωσε ότι ο Σάββας της είπε πως το παιδί το έσκασε από το σπίτι και πως πριν πούμε τίποτα σε κανέναν έπρεπε να πάμε εμείς οι ίδιοι στη Βουλγαρία να το πούμε στους γονείς μου. Το ταξίδι στη Βουλγαρία πραγματοποιήθηκε, όμως η Μπορίσοβα δεν είδε ποτέ τους γονείς της, καθώς, όπως αναφέρει στο υπόμνημα, έμεινε στο ξενοδοχείο και ανέλαβε τα πάντα ο Σάββας.

Όπως εξήγησε η Μπορίσοβα, εκ των υστέρων κατάλαβε ότι το ταξίδι στη Βουλγαρία έγινε για να εξασφαλιστεί η σιωπή του Νικολάι, φίλου του Σάββα, στον οποίο ο φερόμενος ως παιδοκτόνος είχε εκμυστηρευτεί τα όσα είχε πράξει.

Επιχειρώντας να εξηγήσει τις αντιφάσεις στις οποίες έπεσε η ίδια από όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση και ενώ η μικρή Άννυ θεωρείτο αγνοούμενη, η Μπορίσοβα ισχυρίστηκε ότι αυτό ήταν κάτι που της ζήτησε ο ίδιος ο Σάββας, προκειμένου να μη στραφούν σε αυτόν οι αρχές.Σχόλια