Προφυλακίστηκε ο 60χρονος απόστρατος αστυνομικός για το φονικό στην Πανόρμου

Προφυλακίστηκε ο 60χρονος απόστρατος αστυνομικός για το φονικό στην Πανόρμου

Προφυλακίστηκε ο 60χρονος πρώην αστυνομικός, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ιδιοκτήτη γυμναστηρίου το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής έξω από γυμναστήριο στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου.

Την προφυλάκιση του 60χρονου απόστρατου αστυνομικού διέταξε ο ανακριτής, μετά την απολογία του, σήμερα, ενώ την Κυριακή ο εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη εναντίον του για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παρότι ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, υποστηρίζοντας πως βρισκόταν σε άμυνα.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε ότι ο 60χρονος είναι επικίνδυνος και διατάχθηκε η προφυλάκισή του, έως ότου διεξαχθεί η δίκη.

Σημειώνεται ότι ο 60χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοχρησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα και πως το θύμα βρίζοντάς τον του επιτέθηκε με ένα αλουμινένιο σωλήνα και ξύλινη αυτοσχέδια ασπίδα.

«Δέχθηκα απρόκλητη επίθεση από το θύμα» φέρεται να υποστήριξε ο 60χρονος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως είχε διαφορές μαζί του λόγω καμερών που είχε τοποθετήσει στο σημείο.

Ακόμη, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε πως πάνω στον καβγά, ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου τον χτύπησε με τον σωλήνα, με αποτέλεσμα το χέρι του πάνω στη συμπλοκή να αλλάξει φορά και να πυροβολήσει προς το θύμα, ενώ πρόσθεσε και ότι την πρώτη φορά πυροβόλησε στον αέρα.


Σχόλια