Προκαλεί και πάλι η Τουρκία: Δεν επέτρεψε στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας να προσγειωθεί στη Μυτιλήνη

Προκαλεί και πάλι η Τουρκία: Δεν επέτρεψε στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας να προσγειωθεί στη Μυτιλήνη

Προκαλεί και πάλι η Τουρκία, καθώς δεν επέτρεψε την προσγείωση του ελικοπτέρου της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας στο νησί της Λέσβου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 6 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν προέβλεπε να φτάσει στο ελληνικό νησί του Αιγαίου, αλλά η Άγκυρα αντέδρασε, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για αποστρατικοποιημένη ζώνη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Γερμανίδας υπουργού, το ελικόπτερο θα προσγειωνόταν στη Λέσβο και από εκεί θα απογειωνόταν με νατοϊκό ελικόπτερο, για να επιβιβαστεί στο νατοϊκό σκάφος «Μποντ».

Της νέας πρόκλησης είχε προηγηθεί αρνητική απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης σε αίτημα του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας, προκειμένου η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν να επισκεφθεί τα παράλια της χώρας ώστε να μπορέσει να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση με τους πρόσφυγες και τη δράση των διακινητών.

Η επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας εντασσόταν στο πλαίσιο της όλης επιχείρησης για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, από την Τουρκία, στην οποία έχει ενεργοποιηθεί και το ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή και της Τουρκίας.

Πλέον αναμένεται η αντίδραση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.Σχόλια