Πρόκληση: Επέστρεψαν στον Καλογρίτσα τα 3 εκατ. από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Πρόκληση: Επέστρεψαν στον Καλογρίτσα τα 3 εκατ. από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Δίχως προηγούμενο είναι η απόφαση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με την οποία επέστρεψαν στην εταιρεία Καλογρίτσα τα χρήματα από την εγγυητική από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών χωρίς να ληφθεί καν υπόψιν ότι χρωστά εκατομμύρια στο Ελληνικό Δημόσιο.

Αυτό προέκυψε από την απάντηση που έδωσε στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Παππάς.

Μάλιστα το αίτημα της εταιρείας για επιστροφή των χρημάτων υποβλήθηκε πριν καν ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση των ΣτΕ με την οποία ουσιαστικά ακυρώθηκε ο διαγωνισμός. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα από την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο υπήρχε η διαβεβαίωση ότι πριν την επιστροφή των ποσών στους επιχειρηματίες που κέρδισαν στον εν λόγω διαγωνισμό θα γινόταν συμψηφισμός με τυχόν οφειλές τους στο δημόσιο, κάτι που απ΄ότι φαίνεται δεν έγινε για την εταιρεία Καλογρίτσα.

Υπενθυμίζεται τέλος  ότι το χρονικό διάστημα πριν αλλά και μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες υπήρχαν καταγγελίες για την ευνοϊκή χρηματοδότηση Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής αλλά και σφοδρή αντιπαράθεση για τα περίφημα βοσκοτόπια που μπήκαν ως εγγύηση για συμμετάσχει η εταιρεία στον διαγωνισμό.

Η ερώτηση του Καμμένου

Για παραβίαση των όρων του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών προκειμένου να επιστραφεί η εγγυητική επιστολή ύψους 3 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Καλογρίτσας κάνει λόγο ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος επικαλούμενος έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς προς απάντηση σχετικού ερωτήματος.

Καμμένος: Γιατί επιστράφηκαν τα 3 εκατ. της εγγυητικής στον Καλογρίτσα;

Ειδικότερα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στις 6/3/2017 υπενθύμιζε το ιστορικό της υπόθεσης με τα «βοσκοτόπια», την «αποπομπή» της εταιρείας από τον διαγωνισμό όταν διαπιστώθηκε ότι δεν κατέβαλλε την πρώτη δόση και καλούσε τον υπουργό να προσκομίσει τα στοιχεία είσπραξης από το Δημόσιο της εγγυητικής επιστολής της εταιρείας Καλογρίτσα.

 
Σχόλια