Πρόκληση Βαρουφάκη: Zητά 60.000 δολάρια για διαλέξεις εκτός Ευρώπης

Πρόκληση Βαρουφάκη: Zητά 60.000 δολάρια για διαλέξεις εκτός Ευρώπης

Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό μέσω της γαλλικής τηλεόρασης πως ο τέως ΥΠΟΙΚ αμειβόταν με 55.000 ευρώ ανά διάλεξη, γεγονός ωστόσο που ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά, λέγοντας μάλιστα πως δεν του πλήρωναν ούτε το ταξί.

Λίγες εβδομάδες αργότερα όμως ο ίδιος ο ατζέντης του έρχεται να τον διαψεύσει , αποκαλύπτοντας πως ο κ. Βαρουφάκης όχι μόνο πληρώνεται αδρά για τις ομιλίες του, αλλά εισπράττει το ποσό των 60.000 ευρώ σε χώρες εκτός Ευρώπης.

Ωστόσο σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» ο κ. Βαρουφάκης χρεώνειτο προαναφερθέν ποσό για τα εταιρικά συνέδρια, εκτός «γηραιάς» ηπείρου, στα οποία έχει το ρόλο του βασικού ομιλητή, ενώ πολύ μικρότερη είναι η αμοιβή του όταν πρόκειται για πανεπιστημιακές εκδηλώσεις. Παράλληλα τονίζετε πως στην αμοιβή  θα πρέπει να προστεθούν και το κόστος του ταξιδιού- ο κ. Βαρουφάκης ζητά πάντα να ταξιδεύει στην Business Class- ενώ ζητά από τους διοργανωτές να του καλύπτουν διαμονή σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, όλα τα γεύματα και τις μετακινήσεις του.

Σε επικοινωνία της εφημερίδας με την Τατιάνα Μαρίνκο η οποία συντονίζει τις ομιλίες του κ. Βαρουφάκη, απάντησε ότι η αμοιβή του πρώην υπουργού είναι 60.000 δολάρια- σημειώνοντας βέβαια και τις προαναφερόμενες υπηρεσίες που εκείνος ζητά να του παρασχεθούν- αλλά άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» της διαπραγμάτευσης για χαμηλότερη αμοιβή. Από την άλλη, για την παρουσία του σε εκδήλωση Πανεπιστημίου στην Κύπρο ζητήθηκαν 1.500 δολάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ποια ήταν η απάντηση Βαρουφάκη στα δημοσιεύματα;

«Ως τώρα, από τότε που έφυγα από την κυβέρνηση έχω κάνει 10 ομιλίες και 30 διαλέξεις. Και εισέπραξα για όλες περί τα 1.100 ευρώ. Ούτε τα ταξί μου δεν πληρώνουν. Τι είναι αυτά που έγραψαν ότι παίρνω για κάθε ομιλία μου 55.000 ευρώ;..»Σχόλια