Προκλητικές δηλώσεις Φίλη για τα «μακαρόνια με 23%»

Προκλητικές δηλώσεις Φίλη για τα «μακαρόνια με 23%»

Για το θέμα των αυξήσεων στον ΦΠΑ, μεταξύ άλλων, και στα τρόφιμα, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, κάνοντας δηλώσεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, ακόμα και από το εσωτερικό του κόμματος.

Καθώς οι αυξήσεις στον ΦΠΑ και στα τρόφιμα είναι ένα από τα ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ο κ. Φίλης, ερωτηθείς σχετικά και κατόπιν παραδείγματος για την αύξηση του ΦΠΑ στο πακέτο μακαρόνια από το 13% στο 23%, διερωτήθηκε: «Δηλαδή, πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος, για να βγάλουμε την αύξηση 10% στις δαπάνες του;».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε τους υπολογισμούς και τόνισε πως πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα περάσει στο λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς».

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για προπαγάνδα που γίνεται για έξι λεπτά του ευρώ, λέγοντας: «Το 10% είναι έξι λεπτά το πακέτο τα μακαρόνια. Γι’ αυτό συζητάμε. Συζητάμε για έξι λεπτά, έξι σεντς το πακέτο τα μακαρόνια; Αυτό κουβεντιάζουμε, όταν μιλάμε σοβαρά πολιτικά; Τέτοια προπαγάνδα γίνεται, τα έξι λεπτά για τα μακαρόνια και όχι τα λεφτά που θα έρθουν με την αναδιανομή με το φόρο στους πλούσιους».

Αναφορικά με το πώς θα φορολογηθούν οι πλούσιοι, ο Νίκος Φίλης είπε ότι «θα φορολογηθούν με βάση τα εισοδήματα του ’14. Το ’15 θα δούμε τι θα γίνει».

Τέλος, αναφερόμενος στη στάση του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων είπε «Ας αφήσει τα σάπια η Λαγκάρντ», ενώ μίλησε για «παπαγαλάκια στην Ελλάδα, που υιοθετούν την πολιτική του ΔΝΤ».Σχόλια