Προσέφυγε στο ΣτΕ για να μην αναγράφεται η ηλικία της σε δημόσια έγγραφα

Προσέφυγε στο ΣτΕ για να μην αναγράφεται η ηλικία της σε δημόσια έγγραφα

Νόμιμη και συνταγματική κρίθηκε η αναγραφή του ΑΜΚΑ κατά τη συνταγογράφηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο απέρριψε τις αιτήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Φιλίνη. Σημειώνεται, ότι η πρώην βουλευτής κατέθεσε το Φεβρουάριο του 2011 τα χαρτιά της για συνταξιοδότηση αυτόματα της χορηγήθηκε ΑΜΚΑ.

Ωστόσο, στράφηκε αμέσως κατά του υπουργείου Εργασίας, υποστηρίζοντας ότι με τον ΑΜΚΑ αποκαλύπτεται η ηλικία της κατά παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων! Η αποκάλυψη της ηλικίας της, υποστήριζε η πρώην βουλευτής, γίνεται σε απροσδιόριστο αριθμό προσώπων, όπως είναι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι Τραπεζών, εφοριακών υπαλλήλων, υπαλλήλων ασφαλιστικών Ταμείων, του ΟΑΕΔ και νοσοκομείων, φαρμακοποιών, κ.λπ., αλλά και σε διάφορες υπηρεσίες.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της Άννας Φιλίνη, επισημαίνοντας ότι «η ηλικία είναι εύκολα διακριβώσιμη και από άλλα δημόσια παραστατικά που χρησιμοποιεί ο πολίτης στις καθημερινές συναλλαγές του, όπως είναι ταυτότητα, διαβατήρια, κ.λπ., επί των οποίων η ημερομηνία γεννήσεως αναγράφεται ευθέως».

Ποια είναι όμως η Άννα Φιλίνη, η οποία εκλέχθηκε βουλευτής Α΄Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ το 2007.

Είναι μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ όπου συμμετέχει από την ίδρυσή του με στόχο την ενότητα και αναγέννηση της Αριστεράς.Έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη.

 Είναι ενεργή στην Αριστερά από τα μαθητικά της χρόνια ως μέλος της ΕΔΑ και μετά ως μέλος της καθοδήγησης του ΕΚΚΕ στην περίοδο της δικτατορίας και της μεταπολίτευσης.

Από το 1990 μέχρι σήμερα έχει εκλεγεί 4 φορές δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα (1990, 1994, 1998, 2006), έχει πάντα υποστηρίξει την προστασία των ελεύθερων χώρων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την ανάπτυξη των κινημάτων πολιτών και της δημοκρατίας στην πόλη.

Είναι μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και της Επιτροπής για την προστασία της Πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου. Είναι αρχιτέκτονας και ζωγράφος.


Σχόλια