Πρόσφυγας από τη Γκάνα ονόμασε την κόρη της «Άνγκελα Μέρκελ» σε ένδειξη ευγνωμοσύνης

Πρόσφυγας από τη Γκάνα ονόμασε την κόρη της «Άνγκελα Μέρκελ» σε ένδειξη ευγνωμοσύνης

Το όνομα της Άνγκελα Μέρκελ, αποφάσισε να δώσει μια πρόσφυγας από τη Γκάνα που της χορηγήθηκε άσυλο στη Γερμανία, στη νεογέννητη κόρη της, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης στη καγκελάριο της Γερμανίας, καθώς της επετράπη να παραμείνει στην χώρα.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το ληξιαρχείο του Ανόβερου, η Οφίλια Άντε, 26 ετών, η οποία γεννήθηκε σε μία μικρή πόλη κοντά στην πρωτεύουσα της Γκάνα, Άκκρα, έδωσε στην κόρη της το όνομα Άνγκελα Μέρκελ Άντε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η Ναντίνε Χίζε, εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού η οποία έχει την ευθύνη λειτουργίας του ξενώνα όπου διαμένει η κ. Άντε, η Αφρικανή πρόσφυγας ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς την κ. Μέρκελ, καθώς θεωρεί ότι είναι μια «σπουδαία γυναίκα».

Σημειώνεται ότι το κοριτσάκι γεννήθηκε σε πόλη της κεντρικής Γερμανίας στις 2 Φεβρουαρίου, ωστόσο τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αυτή την εβδομάδα την είδηση.

Η Γερμανία ενέκρινε την αίτηση της κ. Άντε για χορήγηση ασύλου νωρίτερα εντός του 2015, και της έδωσε άδεια παραμονής διάρκειας τριών ετών.Σχόλια