Πρόσφυγας σε τηλεοπτικό σταθμό: Ο πατέρας του Αϊλάν είναι ο διακινητής – Με παρακάλεσε να μην τον καταγγείλω

Πρόσφυγας σε τηλεοπτικό σταθμό: Ο πατέρας του Αϊλάν είναι ο διακινητής – Με παρακάλεσε να μην τον καταγγείλω

Η εικόνα του τρίχρονου Αϊλάν να κείτεται νεκρός στα τουρκικά παράλια έκανε το γύρο του κόσμου, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση και συγκλονίζοντας όσους την είδαν, τόσο για την κατάληξη του μικρού αγοριού, όσο και για την τραγωδία που βιώνει ο πατέρας του.

1

Μέχρι σήμερα, ο Αμπντουλάχ Κουρντί, ο πατέρας του άτυχου μικρού, είναι το τραγικό πρόσωπο της ιστορίας, καθώς όταν αναποδογύρισε η βάρκα που θα μετέφερε τον ίδιο και την οικογένειά του στην Κω, πρόσφυγες και αυτοί από τη Συρία, «έχασε» τα δύο του παιδιά, τον τρίχρονο Αϊλάν και τον πεντάχρονο Γκαλίπ, καθώς και την 35χρονη μητέρα τους Ριχάν.

2

Ωστόσο, πρόσφυγας που βρισκόταν στο ίδιο πλοιάριο με την οικογένεια του Αμπντουλάχ Κουρντί, ισχυρίζεται πως η περιγραφή του πατέρα για το πώς ξεκληρίστηκε η οικογένειά του, απέχει πολύ από την
πραγματικότητα.

Αναλυτικότερα, σε δηλώσεις της στο Channel Ten, η Ζαϊνάμπ Αμπάς, υποστήριξε πως υπαίτιος της τραγωδίας ήταν ο ίδιος ο Αμπντουλάχ, ο οποίος ήταν ο διακινητής των προσφύγων.

3

«Εκείνος ήταν ο διακινητής. Εκείνος οδηγούσε το πλοιάριο», δήλωσε η Ζαϊνάμπ, η οποία έχασε και εκείνη δύο της παιδιά.

Η Ζαϊνάμπ υποστήριξε ακόμη ότι ο Αμπντουλάχ είχε επιταχύνει και εκείνη τον παρακάλεσε να πηγαίνει πιο σιγά γιατί φοβόταν, ενώ αυτό που συγκλονίζει στα λεγόμενα της, είναι πως όταν είχαν πέσει στο νερό της ζήτησε να μην τον καταγγείλει.

Όπως εξήγησε η Ζαϊνάμπ, πριν το τραγικό ναυάγιο είχε συναντήσει τον πατέρα του Αϊλάν και έναν ακόμα άνδρα, και τους έδωσε 10.000 δολάρια, για να μεταφέρουν την ίδια και την οικογένειά της στην Τουρκία.

4

«Ο άλλος άνδρας μου είπε: “Πρέπει να μας δώσεις τα λεφτά και όταν θα φτάσετε με ασφάλεια στην Αλικαρνασσό, θα με καλέσεις και θα μου πεις ότι φτάσατε με ασφάλεια”», είπε. Ο ίδιος άνδρας, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της, της επεσήμανε πως το πλοιάριο ήταν απόλυτα ασφαλές, γι’ αυτό και ο Αμπντουλάχ θα μετέφερε και την οικογένεια του.

Η γυναίκα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό είπε ακόμη ότι το πλοιάριο ήταν υπεράριθμο και δεν είχε αρκετά σωσίβια. Μάλιστα εξήγησε πως εκείνη, ο σύζυγός της και η μία της κόρη επέζησαν επειδή κρατήθηκαν από ένα σωσίβιο.

«Ούρλιαζα, φώναζα στα παιδιά μου αλλά δε μου απαντούσε κανείς. Ήταν η ζωή μου. Τώρα δεν έχω πια ζωή. Δε μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη», δήλωσε, ζητώντας από την αυστραλιανή κυβέρνηση να της παράσχει άσυλο.

Οι δηλώσεις της Ζαινάμπ κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από ιστοσελίδες, όπως η Daily Mail, το NBC, η Express, το Sky News, η Daily Telegraph και πολλά άλλα.Σχόλια