Πρόσφυγες ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου για να αποβιβαστούν στη Λέσβο – ΦΩΤΟ

Πρόσφυγες ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου για να αποβιβαστούν στη Λέσβο – ΦΩΤΟ

Δυο νεκρούς είχε ως αποτέλεσμα η συμφωνία ορόσημo μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας που υποτίθεται ότι θα έβαζε ένα τέλος στην εισροή προσφύγων.

Σύμφωνα με  την Daily Mail, δύο άντρες, ο ένας από τους οποίους είναι πατέρας 4 παιδιών, ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου καθώς οι απελπισμένοι επιβάτες έσπευδαν εν πανικώ να αποβιβαστούν από τις υπερπλήρεις βάρκες, παράλληλα οι φωτογραφίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η βρετανική εφημερίδα, συγκλονίζουν.

Από την μεριά του ο δήμαρχος της Λέσβου, Σπύρος Γαληνός σε δηλώσεις του στη Daily Mail τόνισε ότι δεν έλαβε καμία προειδοποίηση για την ξαφνική αλλαγή πολιτικής που οδήγησε σε μία περιττή σύγχυση. «Πρότεινα αυτό το σχέδιο για πολύ καιρό, αλλά ξαφνικά το ανακοίνωσαν χωρίς να μας ενημερώσουν. Δεν είχαμε καμία ελπίδα να προετοιμάσουμε οτιδήποτε για αυτό. Σήμερα οι αριθμοί των αφίξεων είναι περίπου οι ίδιοι όπως ήταν πριν έτσι δεν είχε άμεσο αντίκτυπο. Μόνο ο καιρός θα δείξει αν αυτό θα αλλάξει. Σήμερα μπορώ να δεχθώ 7.000 μετανάστες, αλλά με τη βοήθεια της ΕΕ θα μπορούσα να δεχθώ 20.000, και αυτή είναι μία πιθανότητα για την οποία πρέπει να προετοιμαστούμε καθώς προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, αυτούς τους ανθρώπους με όποιο τρόπο μπορούμε», λέει μιλώνατς στην Daily Mail ο κ. Γαληνός.

 Σχόλια