Προσφυγικό – Τουρκία: Αχίλλειος πτέρνα της συμφωνίας με την ΕΕ η αντιτρομοκρατική νομοθεσία

Προσφυγικό – Τουρκία: Αχίλλειος πτέρνα της συμφωνίας με την ΕΕ η αντιτρομοκρατική νομοθεσία

Η αντιτρομοκρατική νομοθεσία αποτελεί το «αγκάθι» στης συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, όπως δήλωσε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός, αρμόδιος για Υποθέσεις ΕΕ, Βολκάν Μποζκίρ.

«Η διαμάχη Άγκυρας – Βρυξελλών για το ζήτημα της τουρκικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας έχει καταστεί αχίλλειος πτέρνα της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μποζκίρ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Μποζκίρ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα η χώρα του να αναθεωρήσει τη σχετική νομοθεσία, όπως ζητεί η ΕΕ για να προχωρήσει η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν προς χώρες της ένωσης από τις 30 Ιουνίου 2016. «Υπό τις σημερινές συνθήκες, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, επεσήμανε δε ότι το νομοθετικό πλαίσιο της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας «δεν είναι χειρότερο» από το αντίστοιχο των ευρωπαϊκών χωρών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μποζκίρ βρίσκεται σε ταξίδι στην Ευρώπη για να πείσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και αρχές να μην επιμείνουν στην απαίτησή τους, η οποία ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τη συμφωνία για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.Σχόλια