Προσφυγικό: Προκαλεί και πάλι η Αυστρία!

Προσφυγικό: Προκαλεί και πάλι η Αυστρία!

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς δηλώνει: «Οφείλουμε να βάλουμε τέλος στην πολιτική της Ελλάδας που συνίσταται στην ελεύθερη διέλευση των προσφύγων προς βορράν»!

 

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ο Κουρτς ζητά από την Ελλάδα να σταματήσει να επιτρέπει στους πρόσφυγες που φθάνουν στο έδαφός της να συνεχίσουν τον δρόμο τους προς τη βόρεια Ευρώπη και να αναλάβει την φροντίδα τους επί τόπου σε hotspots!

«Δεν είναι δυνατόν αυτοί που καταφέρνουν να έλθουν μέχρι την Ελλάδα να έχουν την άδεια να συνεχίζουν τον δρόμο τους», ισχυρίζεται ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας και προσθέτει: «Προσπαθούμε ώστε η Ελλάδα να κατασκευάσει hotspots με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να υπάρξει φροντίδα για τους ανθρώπους επί τόπου – και ασκούμε πιέσεις διότι δεν γίνεται τίποτε»!

Με τα hotspots που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση «προσφέρουμε βοήθεια προς εκείνους που έχουν ανάγκη να προστατευθούν, αλλά δεν τους επιτρέπουμε να συνεχίσουν τον δρόμο τους», επιμένει ο Σεμπάστιαν Κούρτς.

Σύμφωνα με τον αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, το άνοιγμα τον ευρωπαϊκών συνόρων τον Σεπτέμβριο του 2015 -έπειτα από κοινή απόφαση της Αυστρίας και της Γερμανίας- υπήρξε ένα «μεγάλο σφάλμα το οποίο πρέπει να διορθωθεί πολύ γρήγορα».

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

Σχόλια