Προσλήψεις ημετέρων στο ΚΕΕΛΠΝΟ με 107.000 ευρώ το χρόνο

Προσλήψεις ημετέρων στο ΚΕΕΛΠΝΟ με 107.000 ευρώ το χρόνο

  • Λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές αποφάσισαν να τοποθετήσουν νέους Διευθυντές
  • Αμοιβές πρόκληση εκτός κάθε λογικής

 

Του ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ

Σημεία ηθικής παρακμής αλλά και ρουσφετολογικής λογικής που διακατέχει την απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζονται στο πολύπαθο ΚΕΕΛΠΝΟ. Δέκα ημέρες πριν τις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου οι οποίες σηματοδότησαν την αρχή του τέλους της κυβέρνησης και άνοιξαν τον δρόμο για τις πρόωρες εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. και ελεγχόμενος για μια σειρά από ατασθαλίες, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ θεώρησε σκόπιμο να κινήσει τις διαδικασίες για την… πλήρωση δυο νευραλγικών θέσεων του Οργανισμού. Εκείνη του Γενικού Διοικητικού Διευθυντή και του Γενικού Επιστημονικού Διευθυντή οι οποίες αξίζουν «χρυσάφι» καθώς το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας ανέρχεται σε 107.601 ευρώ!

Η χρονική συγκυρία μόνο τυχαία δεν είναι καθώς η πρωτοβουλία Ρόζενμπεργκ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16η Μαϊου. Λίγο πριν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Εκείνη την ημέρα λοιπόν ο κ. Ρόζενμπεργκ προκάλεσε την συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που πλέον ονομάζεται Ε.Ο.Δ.Υ. Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν οι κ.κ. Μαγδαληνή Γαβανά, Μαρία Καντζανού, Αθηνά Φαραζή, Μαρία Μιχάκου και Δημήτριος Κουντουράς.

Οι δυο «χρυσές θέσεις» 

Στην συγκεκριμένη, πανηγυρική, συνεδρίαση αφού συζητήθηκαν θέματα εκτός ημερησίας διατάξεως, το ΔΣ ασχολήθηκε με το «ζουμί» της υπόθεσης. Την πλήρωση δυο διευθυντικών θέσεων. Επαναλαμβάνουμε, 10 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές όλα αυτά.

Πρόσωπα τα οποία γνωρίζουν το παρασκήνιο της υπόθεσης αναφέρουν στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ότι η χρονική συγκυρία δεν ήταν τυχαία. Όπως χαρακτηριστικά λένε ο επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ διαισθανόμενος τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις οι οποίες έρχονται εξαιτίας όλων των πληροφοριών που συνέτειναν στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις ευρωεκλογές και σε φαινομενικά «νεκρό» χρόνο αποφάσισε να κάνει δώρο σε «ημετέρους» τις δυο χρυσές θέσεις. Και προσθέτουν τα ίδια πρόσωπα ότι περιέργως η διευθυντική θέση «έσπασε» στα δύο προκειμένου να «βολευτούν» όχι ένας αλλά δύο ημέτεροι.

Όπως καταγράφεται στο ακριβές απόσπασμα του πρακτικού που βρίσκεται στην διάθεση της εφημερίδας, τελικά το ΔΣ «λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Προϊσταμένου Οικονομικής Υπηρεσίας Γεώργιου Αναστασόπουλου» ενέκρινε και τελικά αποδέχτηκε την πλήρωση των δυο διευθυντικών θέσεων που θα κοστίσουν 107.000 τον χρόνο και συνολικά 322.805 ευρώ σε βάθος τριετίας.

 

H καταδίκη  

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ρόζενμπεργκ συλλαμβάνεται offside. Έχει προηγηθεί η καταδίκη σε φυλάκιση για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος καθώς είχε φροντίσει άτυπος συνεργάτης του ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ να ασκεί ουσιαστικά διοίκηση. Η συγκεκριμένη καταδίκη είχε προκαλέσει την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως « η Δικαιοσύνη μίλησε και δικαίωσε την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να  καταγγείλει στη Βουλή την κακοδιοίκηση που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στο ΚΕΕΛΠΝΟ», λένε τώρα οι δύο βουλευτές. «Η καταδικαστική απόφαση αποτελεί δικαίωση και για το σωματείο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την παραδιοίκηση που εγκαθίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη απάντηση στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που θεωρεί το  ΚΕΕΛΠΝΟ τσιφλίκι της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ημέρες και τα έργα του κ. Ρόζενμπεργκ αλλά και η κακοδιαχείριση στο ΚΕΕΛΠΝΟ είχε πολάκις καταγγελθεί από τον πρόεδρο των εργαζομένων, Σταμάτη Πουλή ο οποίος με αναφορές κίνησε ποινικές διαδικασίες για μια σειρά από παρατυπίες όπως την υπόθεση της περίφημης εταιρείας security.

Εφημερίδα Μπαμ στο Ρεπορταζ

 


Σχόλια