ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτός ο διαγωνισμός – απάτη έγινε viral σε μια μέρα στην Ελλάδα μέσω facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτός ο διαγωνισμός – απάτη έγινε viral σε μια μέρα στην Ελλάδα μέσω facebook

Δεν είναι η πρώτη φορά, (ούτε θα είναι η τελευταία) που έχουμε γίνει μάρτυρες μιας διαδικτυακής απάτης μέσω facebook.

Το ereportaz.gr πρώτο σήμερα, «αλίευσε μια σελίδα-απάτη στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο (ονομασία: Mercedes Benz G-Class.), η οποία είχε ως στόχο να αυξήσει τα likes της… Πώς; Mα φυσικά με το να «λερώσει» το όνομα της εταιρείας αλλά και να εξαπατήσει χιλιάδες πολίτες (μεταξύ των οποίων και εκατοντάδες Έλληνες) βάζοντας σε κλήρωση δύο υπερπολυτελή τζιπ Mercedes Benz G-Class, τα οποία φυσικά δεν θα κληρωθούν ποτέ.

Ο αριθμός των συμμετοχών ήταν τρομακτικός, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πως ο «διαγωνισμός» ξεκίνησε σήμερα (30.000 likes και 35.000 κοινοποιήσεις). Ανάμεσα σε αυτές τις… χιλιάδες των ανθρώπων, βρίσκονταν και πολλοί συμπολίτες μας, αφού η σελίδα είχε γίνει ήδη viral στο ελληνικό κοινό μέχρι οι επιτήδειοι να διαγράψουν το ποστ και να μην γίνει ποτέ φυσικά καμία κλήρωση για κανένα αυτοκίνητο.

mercedes-benz-g-class-facebook-scam-2

Aφενός, το ereportaz.gr επικοινώνησε με τα κεντρικά της εταιρείας (πριν διαγραφεί η υποτιθέμενη κλήρωση) και ρώτησε αν υπάρχει κάποια παγκόσμια καμπάνια ή οτιδήποτε τέτοιο. Ο άνθρωπος που σήκωσε το τηλέφωνο μας γνωστοποίησε πως δεν γνώριζε ή δεν είχε ακούσει τίποτα για κανέναν τέτοιο διαγωνισμό.

Αφετέρου, αν ψάξει κανείς προσεκτικότερα στο facebook θα δει πως η επίσημη σελίδα της Mercedes αγγίζει τα 20.000.000 likes…

10248781_1095850663759426_94657339_n

Υ.Γ: Tην επόμενη φορά λοιπόν καλό θα ήταν να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί και να μην αφήνουμε… απατεώνες να παίζουν με τα όνειρα και την ελπίδα κανενός για προσωπικό τους όφελος.

 

 

 

Σχόλια